Laden Evenementen
muziek | zaterdag 14 jan 20:00 - 22:30

14 JAN ’22 – DADA NU

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
14 JAN - DADA NU -standaard
12,50
60 beschikbaar
14 JAN - DADA NU -H'lemPas
8,00
60 beschikbaar
14 JAN - DADA NU -jong<25jr
8,00
60 beschikbaar
14 JAN - DADA NU -Livestream
5,00
250 beschikbaar

Dada is een blijvende bron van inspiratie gebleken. Op zaterdag 14 januari 2023 presenteert De Pletterij een programma met performancekunstenaars bij wie die invloed nog altijd onmiskenbaar aanwezig is, zij het vaak in een éénentwintigste-eeuwse vorm.

Met Jaap Blonk & Ensemble Extra Ordinair… binnenkort meer namen

Stemkunstenaar en klankdichter Jaap Blonk (1953) beleefde zijn internationale doorbraak halverwege de jaren tachtig met zijn uitvoering van Kurt Schwitters’ befaamde ‘Ursonate’ en was een van de eersten die dit befaamde klankgedicht op LP vastlegde. In de decennia daarop ontwikkelde hij zich al stem-improvisator binnen de jazz- en avant-gardescene. Daarbij bleef de Dada-invloed een terugkerend thema in zijn werk. Zo vertolkte hij ook klankgedichten van Hugo Ball en nam hij een EP op waarop hij teksten leest van Theo van Doesburg. Daarnaast ontwikkelde hij tal van dadaïstische performances waarbij hij zijn stem combineert met elektronica. Vaak solo, maar ook samen met anderen, zoals Terrie Ex, Machinefabriek of Ken Vandermark.

Ensemble Extra Ordinair is een ontmoeting van twee vrije geesten. Zanger Han Buhrs was lange tijd zo ongeveer het Nederlandse equivalent van Captain Beefheart. Begin jaren tachtig was hij al actief met groepen als Remo Tobs, Nine Tobs en Schismatics. Hij sprong op en af aan boord bij Palinckx, The Ex en Encore Plus Grande. Altijd in een volstrekt eigen stijl, zowel wat teksten als voordracht betreft, zichzelf niet zelden begeleidend op zelfgebouwde instrumenten. Pianiste Nora Mulder doet sinds de jaren negentig van zich spreken. In eerste  instantie als uitvoerder van hedendaags gecomponeerd repertoire, maar met het verstrijken der jaren steeds eigenzinniger. Met Greetje Bijma en Mary Oliver maakte ze het schitterende album ‘Picatrix’. In november 2019 kreeg zij de Willem Breuker Prijs.

Samen maakten Buhrs en Mulder in datzelfde jaar als Ensemble Extra Ordinair het mini-album ‘Valse Rust’. Vijf geslaagde pogingen om de luisteraar op het verkeerde oor te zetten.

LIVESTREAM -info & kosten
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. Je koopt een ticket/tickets via de website. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl. 9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream.

Uit eten voor het event?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!