Laden Evenementen
muziek | zondag 14 nov 20:00 - 22:00

14 NOV ’21 – FILMCONCERT: “MAN IN HET WILD” JACO BENCKHUIJSEN & JOOST LIJBAART

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

TESTEN VOOR TOEGANG
Voor dit evenement geldt momenteel dat er maximaal 45 bezoekers binnen kunnen. Reservering of ticket via de website is vereist, evenals tonen van de (QR) vaccinatie app of negatieve testuitslag.

Man in het Wild filmconcert

Een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen voor zijn boek  ‘Man in het Wild’ met de zeekajak bezocht. Op het podium klinken flarden pianoklanken, deinende grooves en elektronische soundscapes, terwijl op het scherm beelden voorbijtrekken van zwarte lavastranden, een zacht deinende waterspiegel en stormen die de zee veranderen in een rollend duinlandschap.

Het filmconcert is een live vervolg op het boek ‘Man in het Wild’ (Uitgeverij De Geus) dat Jaco Benckhuijsen schreef over zijn solo zeekajaktochten aan drie uithoeken van de Grote Oceaan (De Aleoeten, Papoea en Vuurland). Als musicus lag het voor Jaco voor de hand om deze ervaringen ook in live-muziek te vertalen. Speciaal voor de filmbeelden peddelde hij met zijn waterdichte camera langs de kust van IJsland.

Met: Jaco Benckhuijsen (piano, electronic) en Joost Lijbaart (slagwerk).

Voor het concert geeft Jaco een lezing over zijn reizen.

Bekijk de promo-video: https://vimeo.com/460315527/3044fe60fc

‘ Boeiende verhalen, vol vaart en verwondering..’
— De Volkskrant

‘ Dit zijn gewoon echte avonturen, waar je veel van leert en die je stof tot nadenken geven. De natuurbeschrijvingen flonkeren.. Hij schrijft helder, onnadrukkelijk filosofisch.. prachtige foto’s..’
— Nederlands Dagblad