Laden Evenementen
muziek | vrijdag 14 okt 20:00 - 22:00

14 OKT ’22 – SOLISTENNACHT: Jan Wouter Oostenrijk, Soccer Committee & ZEA/Arnold de Boer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

3 EIGENZINNIGE SOLISTEN TIJDENS 1 CONCERT;
Jan Wouter Oostenrijk – Soccer Committee – ZEA/Arnold de Boer

 

JAN WOUTER OOSTENRIJK
Traveling East tour 2022 – solo gitaar programma. Jan Wouter is een gitarist met een bijzonder verhaal. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij muziek met eigen gebouwde gitaren waarmee hij geënt op traditie microtonale klanken succesvol weet te integreren met jazz, blues en roots.

Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als improviserend gitarist aan het conservatorium van Amsterdam en behaalde zijn master in Rotterdam. Hij kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Raïland in1996. Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende cross-overs als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Jan Wouter toerde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte en Soedan en bracht 5 albums uit.

 

SOCCER COMMITTEE
Momenteel gevestigd in het klein Nederlandse dorpje Kekerdom, vertrouwt Mariska Baars als soccer Committee al meer dan vijftien jaar op alleen haar zang en subtiele gitaarklanken. Ze groeide op op het platteland en bracht uren door met het luisteren naar de betoverende geluiden van de rivier die langs haar huis stroomde. Al op jonge leeftijd verzon ze liedjes om zichzelf ’s nachts in slaap te zingen, maar ze begon pas echt toen ze de gitaar ontdekte om haar stem te begeleiden.

Baars is een meester in het laten resoneren van klanken en deze hun eigen weg te laten gaan. Hoewel haar muziek geworteld is in de folk-traditie, is ze er meer in geïnteresseerd haar liedjes te begeleiden in een bepaalde richting dan om ze in een specifieke vorm te duwen. Om haar doel te bereiken gaat Baars heel terughoudend te werk: ze gebruikt geen enkele noot als die niet helemaal nodig is. Ze doet het zo moeiteloos dat niemand anders echt in de buurt komt van haar aanpak.

Haar laatste solo-release voor tell from the grass (2021, Morc), dateert van 2007, maar ze bracht in de tussentijd nogal wat samenwerkingen uit: met name met Rutger Zuydervelt (ook bekend als Machinefabriek), maar ook met onder meer de gebroeders Kleefstra (als Piiptsjilling), Greg Haines, Sylvain Chaveau, Joachim Badenhorst en leden van de Morc familie zoals Wouter van Veldhoven en Annelies Monseré.

 

ZEA / ARNOLD DE BOER
Zea is het solo-project van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer (Makkum, 1974). In een goede twintig jaar speelde Zea in meer dan veertig landen verdeeld over zes continenten. Bijzonder is dat waar hij ook komt, De Boer veelal in het Fries zingt. In 2009 trad De Boer als nieuwe zanger en gitarist toe tot Nederlands meest vermaarde underground band The Ex.

De albums van Zea komen uit op het eigen Makkum Records label waar De Boer ook andere muziek, van over de hele wereld, op uitbrengt. Met deze grass-roots manier van werken binnen een internationaal muzieknetwerk kwam Zea al op podia in Azië (Libanon), Afrika (Ghana, Burkina-Faso, Ethiopië) en Zuid Amerika (Brazilië) terecht.

In 2017 bracht De Boer, in samenwerking met het Nederlandse Subroutine label, een Fries album uit waarmee hij een heel nieuw publiek bereikte, maar niet alleen in Friesland. Tot in Bulgarije werd zijn bijzondere plaat opgepikt en aldaar deed Zea een optreden en interview over zijn Friese liedjes op de nationale radio.

Op 7 maart 2020 verscheen SUMMING, een samenwerking met improviserend jazzpianist en elektrisch clavichord speler Oscar Jan Hoogland. Het meest recente album van Zea verscheen op 19 november 2021, benaamd Witst noch dat d’r neat wie, tevens het tweede Friese album van Zea.