Laden Evenementen
muziek | vrijdag 15 apr 20:00 - 22:00

15 APR ’22 – ESTRELLA ACOSTA PRESENTEERT ‘CUBAN COUNTRY QUEENS’ (LIVE & LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Estrella Acosta presenteert:
Cuban Country Queens’

Marc Bischoff (piano), Efraim Trujillo (saxen/fluit), Samuel Ruiz (contrabas), Enrique Firpi (drums), Estrella Acosta (zang) en als gast Gerardo Rosales (percussie)

Estrella Acosta en haar groep Esquina 25 geven een feestelijk concert dat aandacht geeft aan de vrouwen van het Cubaanse platteland die door de jaren heen zoveel prachtige ‘country songs’ hebben geschreven, de koninginnen van de ‘música campesina’. Ook presenteert Estrella eigen liedjes gebaseerd op de traditionele decima-dichtvorm, ‘punto cubano’. 
Vrouwelijke muzikanten speelden altijd een belangrijke rol in de de ‘música campesina’ – sinds de jaren ’40 maakten ze vaak de meest geliefde muziek op de nieuwe media, de radio en de televisie. Met dit concert willen we die minder bekende muziek bij het Nederlandse publiek introduceren.Het is vrolijke en inspirerende muziek, die mensen bij elkaar brengt, interessant voor het luisterpubliek maar ook voor de dansliefhebbers.
 
De musici in Estrella’s groep komen uit Cuba, Venezuela, Uruguay, Duitsland en Nederland. Samen creëren ze een persoonlijke versie van de Cubaanse muziek en brengen ze die naar het heden, met frisse ideeën maar ook met kennis van en respect voor de traditie.
Sinds 2004 speelde Esquina 25 op veel bekende podia in Nederland en in het buitenland, onder andere in de USA en Canada. in 2017 hadden ze een succesvolle theatertour met het project ‘Mujeres de Luna’. Voor deze tour is onze speciale gast Gerardo Rosales, die met zijn levendige percussiespel een extra dimensie aan de band geeft. 
 
De pers over Estrella en Esquina 25:
“…it is the sheer poetry of the music and the lyricism of the renditions by Estrella Acosta that capture the imagination… 
a mesmeric array of beautifully crafted arrangements, and sensuousness in every lovingly caressed phrase of Mujeres de Luna. This is an album not to be missed by listeners of superbly performed music.”
 – Raul da Gama, Latin Jazz Network, Canada

“…Acosta proves an exceptional interpreter of this music with her quartet supported by strings and a host of percussive delights … Worry not if you can’t understand the lyrics. The language is music and it speaks to everyone. That is how to best approach a wonderful recording one might otherwise not address.”
 – C. Michael Bailey, All About Jazz, USA 
 

“… an album of intense and ethereal beauty that travels the roads of jazz and ‘filin’ in complicity with the cadence of the ‘trova’.”
 – Carlos Olivares Baro, Razón, Mexico

 
“One of the best recordings of Cuban music realized in Europe… Estrella Acosta is one of the most versatile Caribbean singers of our times.” 
“…a happy transatlantic party that takes off and soars!”
 – Luis Tamargo, Contacto/Latin Beat Magazine, USA


“De zang van Estrella is helder en onopgesmukt, de koortjes klinken puntig en in de arrangementen zit genoeg ruimte om de musici te laten schitteren… ” 
 – NRC Handelsblad, NL    

“Ze is een uitstekende performer, die de zonnige en onstuimige sfeer die eigen is aan de Cubaanse muziek weet te creëren… (en) die met passie en inlevingsvermogen het Cubaanse erfgoed beheert.”            

 – De Stentor, NL
 
“…Excellent Cuban music that is fun to listen and dance to, in which the traditional and contemporary are very well combined and balanced. Congratulations! “
– Juanito Marquez (composer/arranger for Gloria Estefan & Omara Portuondo)
 
2017 Tour – Mujeres de Luna
LIVE-STREAM
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream.