Laden Evenementen
muziek | donderdag 15 aug 22:00 - 23:00

15 augustus Haarlem Jazz & More locatie Pletterij; Tijs Klaassen Kwintet

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het Tijs Klaassen kwintet bestaat uit jonge jazzmusici wonend in Amsterdam die al stevig verankerd zijn in de Nederlandse muziekscene. Allen zijn zij naast musicus ook actieve componisten, op het podium benaderen zij de composities van de bandleider dan ook meer als mede componist dan als louter uitvoerder. In het groepsgeluid ligt de nadruk op het zoeken naar nieuwe orkestraties binnen de klassieke jazzkwintet bezetting. Inspiratie halen zij zowel uit de ideeën van Europese componisten van begin vorige eeuw, als uit de energie van de hedendaagse New Yorkse jazzscene.

Bezetting:
Mo van der Does: Altsaxofoon
Matthias van den Brande: Tenorsaxofoon
Floris Kappeyne: Piano en Juno
Wouter Kühne: Drums
Tijs Klaassen: Contrabas/Composities

 

 

In de pauze (21.00-22.00) en na het tweede optreden van de avond zal DJ Crazy CrudeSjev (aka Sjef Huurdeman) (*dansen verplicht!*)  de muziek verzorgen.

Haarlem Jazz & More

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. ‘& More’ is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.