Laden Evenementen
muziek | donderdag 15 aug 20:00 - 21:00

15 augustus Haarlem Jazz & More locatie Pletterij; Trio Wilbert de Joode, Marta Warelis, Michael Vatcher

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Trio Wilbert de Joode, Marta Warelis, Michael Vatcher

Dit trio rond bassist Wilbert de Joode -de Boy Edgarprijs winnaar 2016- kent elkaar door en door. De Zaanse bassist Wilbert de Joode, pianiste Marta Warelis en drummer Michael Vatcher houden zich niet bezig met dansbare grooves of dromerige, impressionistische akkoorden. In hun improvisaties omzeilen ze alle denkbare clichés omtrent het format ‘piano trio’. Het gaat vooral om de details, de verhoudingen tussen de noten en verrassende combinaties van ingezette frasen, klanken en melodieën. Soms is er even wat swing te ontdekken, maar dan op een onconventionele manier. Het bereik aan dynamiek en energie van het drietal is ongekend, van heftig en overdonderend tot verstild en bijna onhoorbaar. Het toucher van Warelis is subliem en verraadt een klassieke training, die haar in staat stelt alles te doen wat in haar opkomt.

De Amerikaanse drummer Michael Vatcher kwam in de jaren ’70 naar Nederland en speelde sindsdien met iedere jazzmusicus die er toe doet. En nestor De Joode is de improvisator pur sang, die zijn instrument in al zijn lijfelijkheid soms binnenste buiten lijkt te keren.

Interview met Wilbert de Joode over het winnen Boy Edgarprijs 2016: https://www.youtube.com/watch?v=t1gL8fNLr6o

In de pauze (21.00-22.00) en na het tweede optreden van de avond zal DJ Crazy CrudeSjev (aka Sjef Huurdeman) (*dansen verplicht!*)  de muziek verzorgen.

 

Haarlem Jazz & More

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. ‘& More’ is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.