Laden Evenementen
Event | dinsdag 15 feb 20:00 - 22:00

15 FEB ’22 – EVENT: ELDORICA, DE BETERE WERELD VAN JURRIAAN ANDRIESSEN (LIVE & LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Eldorica: De betere wereld van Jurriaan Andriessen

Documentaire, gesprek en pianorecital. Met Marjan Minnesma, Hedwig de Beer, Anton Treffers en Fred Boeré

Als onderdeel van het Ecotrip-festival, dat van 13-20 februari plaats vindt in Haarlem brengt de Pletterij een eerbetoon aan schrijver, componist, graficus en futurist Jurriaan Andriessen. Andriessen is vooral bekend geworden van zijn grafische compositie ‘Portret van Hedwig’ (zijn vrouw Hedwig de Beer) en zijn futuristische schets Eldorica, een utopische beschrijving van een ecologische wereld.

Het programma bestaat uit drie delen: de vertoning van de documentaire Eldorica van documentairemaker Fred Boeré. Aansluitend een gesprek over de betekenis van deze schets van een betere, circulaire wereld met de weduwe van Jurriaan Andriessen Hedwig de Beer, Marjan Minnesma van Urgenda en de maker van de documentaire Fred Boeré. Als afsluiting speelt pianist Anton Treffers een recital van delen van Andriessens’ compositie Portret van Hedwig.

LIVESTREAM
U kunt deze livestream gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop terugkijken op het YouTube-kanaal van de Pletterij.