Laden Evenementen
Debat | woensdag 15 mei 20:00 - 22:00

15 mei geannuleerd Klimaatdebat: Gevolgen Klimaatakkoord Industrie Bedreiging of Kans voor Ondernemend Haarlem?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

helaas hebben we dit debat door omstandigheden moeten annuleren.

 

Het Klimaatakkoord, wellicht letterlijk en figuurlijk het heetste onderwerp in de media en politiek van dit moment. Het Klimaatakkoord lijkt tot nu toe vooral een landelijk thema. Maar wat zijn de consequenties voor een stad als Haarlem? De Pletterij onderzoekt samen met specialisten en publiek, wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en het klimaatakkoord van globaal naar lokaal, in de volgende serie van de vijf Klimaatdebatten:

27 februari:        Mondiale gevolgen van de klimaatverandering: Zuidelijk Afrika vs Nederland onder andere met Andrew Mambondiyani, journalist uit Zimbabwe
27 maart:            Het Klimaatakkoord: Is het goed of moet het beter? onder andere met Diederik Samsom,Voorzitter Klimaatakkoord Sectortafel Gebouwde Omgeving
3 april:                Haarlem van het gas in 2040
15 mei:                 Klimaatakkoord Industrie: Bedreiging of Kans voor Ondernemend Haarlem? geannuleerd.
29 mei:                Duurzaam verplaatsen in en om Haarlem

Het Klimaatakkoord lijkt tot nu toe vooral een landelijk thema. Maar wat zijn de gevolgen op lokaal niveau? Het Klimaatakkoord gaat zeker veel vragen van de ondernemers binnen Haarlem. Er zal o.a. 49% CO2 reductie in 2030 gehaald moeten worden t.o.v. 2019. In 2050 moet de industrie zelfs klimaatneutraal zijn. Haarlemse bedrijven dienen producten en processen te verduurzamen.

Wat gaan de ondernemers in Haarlem doen om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen? Is er veel weerstand en moeten zij daarom overtuigd worden? Is het te ingewikkeld en hebben zij daarom op hun sector gericht advies nodig? Zijn de kosten niet te dragen en moet er daarom gesubsidieerd worden? Of bieden de klimaatdoelen juist kansen voor innovatief en inspirerend ondernemerschap?

En wat is de rol van gemeente Haarlem bij dit alles? Gaat zij de ondernemers stimuleren om de klimaatdoelen te halen of zal zij in de eerste plaats het Klimaatakkoord gaan handhaven? En wat gaan de inwoners van Haarlem van dit alles merken?

De Pletterij organiseert het vierde in een reeks van vijf debatavonden waarin samen met ondernemers en inwoners antwoorden worden gezocht op deze vragen.

Door omstandigheden is dit debat geannuleerd.