Laden Evenementen
Debat | dinsdag 15 mrt 20:00 - 22:00

15 MRT ’22 – DEBATSERIE 3/3: “WIE DURFT… NOG EEN GOED GESPREK TE VOEREN OVER CORONA?” (LIVE & LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De Pletterij organiseert:
“Wie durft …nog een goed gesprek te voeren over Corona?”

Op dinsdag 15 maart van 20.00 uur tot 21.15 gaan
Chiara Di Leva, eindexamen leerling aan het Stedelijk Gymnasium;
Hans Boutellier, hoogleraar polarisatie en maatschappelijke veerkracht aan de VU;
Marie Thérèse Meijs, wethouder Cultuur, Wonen, Zorg, Welzijn en Volksgezondheid en
Dana van Kessel, kandidaat gemeenteraadslid Trots Haarlem en studente aan het NOVA College met elkaar in gesprek over corona en polarisatie.

Corona heeft de polarisatie in de samenleving groter gemaakt. Die polarisatie wordt overal gevoeld. In families, tussen vrienden, op het werk, in de media, op internet. Een gesprek voeren met anderen over corona is niet zonder risico’s. Voordat je het weet ben je een virus ontkenner of een slaafs volger van Jaap van Dissel. Daarom organiseert de Pletterij vanaf eind januari een 3-tal gesprekken over Corona en polarisatie.

Haarlemmers met diverse achtergronden vertellen hoe de aanpak hen heeft geraakt en of ze zelf nog vertrouwen hebben in de aanpak. Samen gaan ze na hoe het zo ver heeft kunnen komen dat een goed gesprek bijna niet meer mogelijk is en welke oplossingen zij zien? Moet of kan Haarlem zelf iets doen om de polarisatie te verminderen en in de toekomst te voorkomen.

Het gesprek wordt geleid door Tom de Haan, stadsdominee en een verbinder bij uitstek.