Laden Evenementen
muziek | donderdag 16 aug 22:00 - 23:30

16 augustus Haarlem Jazz & More 2018 – The Preacher Men

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het tweede concert op 16 augustus in de Pletterij is van The Preacher Men. The Preacher Men is hét Hammond trio bestaande uit Efraïm Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op het indrukwekkende hammond B3 organ en Chris Strik op drums. Deze drie topmuzikanten delen de liefde voor de klassieke sax, drums & hammond trio’s uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ieder voor zich hebben ze hun sporen in het binnen- en buitenland verdiend. Het debuutalbum ‘Preaching Out Loud’ (2016) werd door de critici zeer goed ontvangen en de afgelopen jaren speelden The Preacher Men op talloze festivals, in theaters en jazzclubs in zowel Nederland als in België. In augustus 2018 verschijnt hun tweede CD getiteld ‘Blue’. Bij de opnames is samengewerkt met de legendarische engineer/producer Al Schmitt. Met gruizige, diep-groovende Hammond klanken en scheurende saxofoonkreten vertellen The Preacher Men overtuigend hun muzikale verhaal dat terugvoert naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine.  De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

De pers over The Preacher Men:

‘The Preacher Men sleuren je gewoon de swing in’ – Jazz Nu
‘The Preacher Men is een nieuw supertrio’ – Jazzism
‘Wat een groove, wat een swing!’ – Draai om je Oren

 

DJ Crude Sjef (aka Sjef Huurdeman) tot dit concert begint en na afloop.

 

Pletterij, het enige echte jazzpodium tijdens Haarlem Jazz & More 2018

Haarlem Jazz & More

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. ‘& More’ is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.