Laden Evenementen
muziek | donderdag 16 aug 20:00 - 21:30

16 augustus Haarlem Jazz & More Glerum Omnibus

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar
foto Annechien Haselager

De aftrap van Haarlem Jazz & More in de Pletterij wordt gedaan door Ernst Glerum met zijn Glerum Omnibus. Bassist Ernst Glerum is een opmerkelijke ster aan het Nederlandse improvisatiefirmament. Hij is onder andere lid van het ICP, eerder dit jaar in de Pletterij.

 

 

In deze recente versie van Glerum Omnibus speelt Glerum samen met twee jonge, zeer getalenteerde muzikanten, Timothy Banchet (Reinier Baas, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Maarten Hogenhuis) op piano en Jamie Peet (Trio Dominic Marshall, Lars Dietrich, Jasper van het Hoff) op drums. De afgelopen jaren speelden zij vaak samen, met name op de jamsessies in en rond Amsterdam, zoals bv. in De Badcuyp, Cafe Nel, De Kring en de Roode Bioscoop. In zijn Omnibus-trio speelde Ernst Glerum tot voor kort piano, maar nu is hij terug in zijn vertrouwde rol als contrabassist. Ruim baan dus voor de jonge pianist Timothy Banchet, alom erkend als een ‘supertalent’, met ‘de hele jazztraditie in zijn binnenzak’ (Jazzenzo).

Drummer Jamie Peet ‘tilt de muziek naar de 21ste eeuw met hiphop- en breakbeat-achtige toevoegingen’ (de Volkskrant).

 

Hun recente album Handful klinkt vintage en eigentijds tegelijk, een vloeiende aaneenschakeling van swing, bop, souljazz en zelfs een Indonesische traditional. Lees hier de recensie over Handful van Jazzenzo.

 

Na afloop van dit concert draait DJ Crude Sjef (aka Sjef Huurdeman)

Haarlem Jazz & More

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. ‘& More’ is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.