Laden Evenementen
Debat | vrijdag 16 dec 17:00 - 18:00

16 DEC ’22 – POLITIEK CAFÉ: over psychische problemen bij jongeren, parkeren en meer

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

De Pletterij organiseert, in samenwerking met Haarlems Weekblad en NH Nieuws de serie: Politiek Café. Daags na de raadsvergadering blikken we terug op wat de afgelopen weken in politiek Haarlem is gebeurd. Welke discussies zijn gevoerd, welke besluiten zijn genomen, wie vielen er op.

Presentatoren Joost Verhagen (v.h. Haarlems Weekblad), Geja Sikma (NH Nieuws) en Jan Hoekema (Pletterij) blikken terug op de afgelopen weken. Daarna worden de hoofdrolspelers van de afgelopen periode geïnterviewd waarna we met muziek afsluiten. Het programma is voor publiek toegankelijk en is ook te volgen via de livestream. De livestream is gratis volgen ons Youtube-kanaal en nu ook op de website van NH Nieuws. Na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

DEZE 16e DECEMBER
De laatste van het eerste seizoen Politiek Café hebben we het over psychische problemen bij jongeren, parkeren en meer.

Als aftrap nemen de moderatoren de afgelopen politieke weken door. Daarna wordt er met Arwen Scholten (Jouw Haarlem) en Sidney Visser (PvdA) gesproken over de psychische problemen bij jongeren. De gemeente Haarlem investeert maar 300.000 euro in een poging de grote psychische gezondheidsproblemen van jongeren op te lossen. Het nieuwe hulpverleningsverbond VanHier Haarlem, dat op 1 januari van start gaat, krijgt daarmee meteen een grote opdracht.

Door de coronacrisis is de mentale weerbaarheid van leerlingen flink gekelderd ten opzichte van 2019. Het Haarlems gemeentebestuur stelt dat het risico op eenzaamheid is verdubbeld en het aantal leerlingen met depressieve klachten is bijna anderhalf keer zo hoog. Daarom wil men de extra preventiemiddelen voornamelijk inzetten op het verbeteren van de mentale gezondheid van de Haarlemse jeugd.

Een van de grote opgaven voor dit college is het invoeren van een nieuw parkeerbeleid die de auto in het straatbeeld moet terugdringen. Eerder dit najaar lieten bewoners van Meerwijk zich horen over deze plannen. Nu zijn de bewoners van Haarlem Noord degenen die zich roeren. Maarten Wiedemeijer (fractievoorzitter PvdA) en Eloy Aerssens (VVD) kruisen met elkaar de degens over dit onderwerp.

Moderatoren van dienst zijn Geja Sikma, Joost Verhagen en Jan Hoekema
Met muziek van accordeonist Roelof Ruis (Spoon Lifts Moon).

Politiek Café is een programma van de Pletterij en NH Nieuws.

TOEGANG
De opnames zijn gratis toegankelijk (vrijwillige bijdrage mag!). Je kunt gewoon binnenlopen.
LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

Uit eten na het bezoek aan het Politiek Café?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen.