Laden Evenementen
Debat | woensdag 16 feb 20:00 - 22:00

16 FEB ’22 – VERKIEZINGSDEBATTEN 2/6: DUURZAAMHEID & ENERGIETRANSITIE

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

VERKIEZINGSDEBATTEN IN DE PLETTERIJ

In de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart, organiseert de Pletterij een serie debatten. Ieder debat staat in het teken van een ander thema waarvoor we geregeld samenwerken met Haarlemse organisaties. Het is een uitdaging om alle in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, 13 in totaal, aan bod te laten komen. Door iedere avond met 3 blokjes te werken waarbij een aantal van de partijen aan bod komt denken we dat dat gaat lukken. Met de nieuwe partijen die meedoen aan de verkiezingen hopen we een aparte avond te organiseren.

  • 09 februari: Het grote verkeersdebat; bereikbaarheid, doorstroming, parkeren en stallen, fietsroutes etc.
  • 16 februari: Duurzaamheid en energietransitie
  • 23 februari: Haarlem inclusieve stad, i.s.m. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland
  • 02 maart: Avond i.s.m. zelforganisaties Schalkwijk
  • 03 maart: Verkiezingsdebat met de nieuwe partijen (Denk, BvNL, Partij voor de Dieren, Lijst Pieter Vonck, 50Plus)
  • 09 maart: Wijkraden en nieuwe democratie

Volg deze gratis livestreams (met chat) via Youtube of Facebook

VANDAAG 16 FEB: DUURZAAMHEID EN ENERGIETRANSITIE

Nederland en Haarlem staan aan de vooravond van een verandering die zich kan meten met de industrialisatie in de 19e eeuw. Willen we duurzaam zijn dan moet er ontzettend veel veranderen. Niet alleen onze uitstoot van CO2 moet terug naar bijna 0, ook het gebruik van grondstoffen moeten we minimaliseren en daarvoor moet de economie circulair worden: wat we gebruiken en maken moet na bewezen diensten weer terug in het maakproces. Wat heeft Haarlem op dat gebied gedaan in de afgelopen 4 jaar en, belangrijker, wat gaan we de komende 4 jaar doen. De partijen die meedoen aan de verkiezingen worden bevraagd waarop ze straks zijn af te rekenen.

Moderator: Frenck van der Linden


LIVESTREAM
U kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.