Laden Evenementen
muziek | zaterdag 16 feb 20:30 - 22:30

16 FEB ’19 – CONCERT: BLUE LINES SEXTET

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

BLUE LINES SEXTET

‘Good music should be round and must have everything life has; it has animals, it has people, it has events, it has politics, it has religion, everything’  Steve Lacy

Aldus het Blue Lines Trio, dat de basis vormt van dit Sextet. In 2012 formeerde Raoul van der Weide (contrabas, kraakdoos, geluidsobjecten) dit trio met George Hadow (drums) en Michiel Scheen (piano). Na het voltooien van hun debuut-CD in 2014 (Casco 002), versterken zij nu hun line-up met de drie veelzijdige, unieke en alerte blazers Ada Rave, Bart Maris en Wolter Wierbos.

Het Blue Lines Sextet presenteert een dynamische mix van ‘stuiterende swing, nomadische neo-lyriek, sonisch speurwerk, krokante harmonieën, urban sounds en improvisaties volgens ongeschreven wetten. Ook fonische fantasieën, warme ballads, trillende melodieën en interim-partituren worden situationeel ingezet.

Over de CD ‘Live at the BIMHuis’ (2017) schreef de pers onder andere: “… een CD met een vleugje genialiteit over zich … een hoogst individuele en inventieve aanpak … bescheiden musici, die zich onvoldoende realiseren hoe goed ze eigenlijk zijn …  behendige bewegingen tussen structuur en vrijheid, met diepgaande kennis van de traditie … de elasticiteit van het materiaal wordt voortdurend op de proef gesteld … weldadige arrangementen en knetterende interacties … attente en vindingrijke persoonlijkheden … het collectieve karakter staat voorop, met compacte en heldere improvisaties … de smeulende versie van Haden’s ‘Silence’ bevat hypnotiserend blazerswerk … ze luisteren continu goed naar elkaar en zijn betrokken in een geestdriftige dialoog … de queeste naar het volmaakte samenspel is hier overduidelijk goed gelukt …”. Zowel voor het trio als het sextet schreef Scheen veel composities en arrangementen, werk dat in de internationale pers al eerder omschreven werd als ‘post-Monk, post- Mengelberg, zelfs’.
Maris, Scheen, Van der Weide en Wierbos maken al vele decennia deel uit van toonaangevende formaties in de geïmproviseerde muziek. Zij werkten samen met bijvoorbeeld Maarten Altena, Guus Janssen, Misha Mengelberg, Paul Termos en vele internationale musici. Ada Rave en George Hadow zijn voorbeelden van een nieuwe generatie buitenlandse improvisatoren die Nederland recent verrijkt.

 

We Are Public heeft dit concert geselecteerd. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

 

Ada Rave/sopraan & tenor sax, klarinet + preparaties  www.adarave.com

Bart Maris/trumpet, pocket trumpet, cornet, bugel www.bartmaris.be

Wolter Wierbos/trombone www.wolterwwierbos.nl

Michiel Scheen/piano, composities, arrangementen www.michielscheen.nl

Raoul van der Weide/contrabas, crackle box, objecten, composities www.raoulvanderweide.nl

George Hadow/drumshttps://soundcloud.com/georgehadow

Zie ook:

https://bluelinessextet.blogspot.com/2018/04/BL6.html

http://www.bluelines.bandcamp.com

http://www.toondist.nl/Casco/casco05.html

https://www.mixcloud.com/bimhuis/michiel-scheen-blue-lines-sextet-02-01-2016/