Laden Evenementen
muziek | maandag 16 mei 20:00 - 22:00

16 MEI ’22 – Mäläskä & Däcker en Feralia Planitia

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Mäläskä is een constant van bezetting wisselend improvisatie-collectief met Petter Janse (gitaar, effecten en sequencing) en Remy Stroomer (synthesizers, electronica, sequencing) als vaste basis.
Voor elke gelegenheid nodigen ze vrienden uit om unieke momenten te creëren. In de studio, maar bovenal live op het podium.

Geïnspireerd door de Krautrock (Can, Ashra, Amon Düül) en Berlijnse School (Klaus Schulze, Tangerine Dream), vermengd met hedendaagse elektronica (Brian Eno, Orb), komt de onbegrensde output van Mäläskä door middel van onvoorspelbare improvisatie op de meest natuurlijke manier tot stand. Of de heren als duo optreden, of wanneer collega-muzikanten uit allerlei muzikale windstreken onderdeel uitmaken van de wereld van Mäläskä, alles hangt af van het moment van het creatieve proces en de gemoedstoestand.

Mäläskä trad al eerder op in de Pletterij in 2016 en 2018.
Ditmaal bundelen beide heren de krachten met Däcker.

Däcker (Peter Dekker) herinnert zich dat hij constant muziek in zijn hoofd heeft sinds zijn vierde.
Vanaf zijn negende levensjaar ontstaan de eerste composities. In eerste instantie neemt Peter pianolessen en schrijft hij pianostukken. Wanneer hij zijn eerste keyboard krijgt op 15-jarige leeftijd, begint hij zich te richten op elektronische muziek. Nu, ruim 30 jaar later, bezit Peter meer dan 50 elektronische muziekinstrumenten, waarmee hij een ontelbare hoeveelheid muziek heeft gecomponeerd en opgenomen.

Peter kan dagen en weken werken aan echte composities, maar bovenal gaat zijn voorkeur er naar uit om muziek te creëren op de meest directe en spontane manier: gewoon zitten en spelen.
Hij probeert zijn breed georiënteerde muzikale smaak en interesses terug te laten komen in zijn composities, en bij voorkeur de stijlen die in de eerste plaats niet direct geassocieerd worden met elektronica, zoal rock, jazz en latin. Peter is geïnspireerd door onder andere Vangelis, Nova/Peru, Jean Michel Jarre, Neuronium, Ed Starink en Jun Fukamachi. Met zijn alterego Däcker bevindt Peter zich in een muzikale omgeving die raakvlakken heeft met een zekere muzikale beweging uit Duitsland.

Van zowel Mäläskä als Däcker verschenen albums op Deserted Island Music.
Ook Feralia Planitia bracht eind vorig jaar muziek uit op dit IJmuidense platenlabel.
Zij zal deze avond in de Pletterij openen met muziek van haar gelijknamige debuut EP.

Feralia Planitia is een eenvrouwsproject van Italiaanse/Haarlemse DJ en producer Simona Dellamorte. Haar passie voor elektronische muziek in alle denkbare vormen is iets wat duidelijk terug te horen is in haar werk. Terwijl ze opgroeit in Italië, wordt ze fan van techno en EBM, en tevens de experimentelere stijlen van elektronische muziek, inclusief industrial.

Wanneer Simona naar Nederland verhuist, vindt ze meer inspiratie in de muziek van andere hedendaagse artiesten. Dellamorte’s composities roepen diverse stijlen van haar favoriete elektronische muziek op, maar tegelijkertijd klinkt alles persoonlijk en origineel. Gebruikmakend van zowel hardware, software synthesizers en percussie, creëert ze muziek met een futuristisch en dystopisch gevoel, versterkt met niet altijd voor de hand liggende, maar pakkende, ritmes.

De vijf hypnotiserende tracks op haar gelijknamige debuut-EP tonen overeenkomsten met de muziek van Doris Norton, Andrea Parker, Leftfield, Cabaret Voltaire en Kraftwerk.
Het hoesontwerp verwijst naar cinematische en scifi-werken van Stanley Kubrick, Andrei Tarkovsky en David Cronenberg. De meeste van deze namen zijn ook directe inspiratiebronnen geweest voor de muziek die op het minialbum te horen is.

LIVE-STREAM
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream.