Laden Evenementen
muziek | maandag 16 nov 20:00 - 21:30

16 NOV ’20 – CONCERT: BLUE LINES DUO & HAN BUHRS

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
16 NOV: BLUE LINES & HAN -standaard
10,00
15 beschikbaar
16 NOV: BLUE LINES & HAN -vriend
9,00
15 beschikbaar
16 NOV: BLUE LINES & HAN -HlemPas
7,50
15 beschikbaar
16 NOV: BLUE LINES & HAN -jong <25jr
7,50
15 beschikbaar
16 NOV: BLUE LINES & HAN -BimPro
7,50
15 beschikbaar
16 NOV: BLUE LINES & HAN >LIVE-STREAM
5,00
250 beschikbaar

Het Covid-19 gealtereerde Blue Lines Duo organiseert een tournee in het najaar 2020 met als gastvocalist Han Buhrs. In een onnavolgbare mix van stuiterende swing, verkennende impro, nomadische akkoorden en oprechte lyriek blijft dit nieuwe trio onverminderd op zoek naar nieuwe mogelijkheden van samenspel. Deze musici hanteren graag kernbegrippen zoals trillende dansritmes, krokante harmonieën, urban sounds, strelend verlangen, zelfreinigende beleidsnotities en interim-partituren.

Samen met Han Buhrs is gewerkt aan het ontwikkelen van een direct herkenbaar sociolect, waarin protosemantische spraakzang, realistische fictie, literajazz en impro-poëtica in open-source structuren wordt vormgegeven. Inclusief warme ballads en groovy tunes.

  • Han Buhrs – vocalen, teksten
  • Raoul van der Weide – contrabas, geluidsobjecten
  • Michiel Scheen – piano

— —

Han Buhrs zingt, spreekt, schrijft en bouwt. Met zijn eigen groepen, Rubatong (Tatiana Koleva, Luc Ex, Thijs Elzinga) en Ensemble Extra Ordinair (met Nora Mulder). Soms opereert hij als solist of duikt op in een improviserende ad hoc formatie. Hij schrijft doorgaans zijn eigen teksten en verzint daar muziek en/of geluid omheen.

Door zijn hardnekkige gebrek aan stilistische eenkennigheid duikt hij in alle uithoeken van de muziek op: hij speelde met menig muzikant uit de jazz- en improvisatiescene*, met rockmusici** en met (hedendaagse) klassici***.

Hij vertolkte spreekteksten in een stuk van Luciano Berio, stond op het podium met het Mondriaankwartet + Palinckx (Howl van Alan Ginsberg), droeg Toon Tellegens De Optocht voor met het Ives Ensemble. Werkte met dansers als Katrina Brown en Michael Schumacher, vertolkte Duitse poezie met rietblazer Jan Klare, maakte muziek-in-decor met beeldend kunstenaar Marjan Verkerk en droeg eigen werk voor bij muziek van Corrie van Binsbergen.

Hij initieerde groepen als Nine Tobs, The Schismatics, Sumbur en Diftong, maakte deel uit van impro-rockgroep Palinckx en het Pow Ensemble (elektronica).
Hij gaf gastlessen op de Rietveld (kunst-)academie en de Amsterdamse Theaterschool en trad jarenlang op in Music Hall, een poëzieprogramma van de VPRO-radio.

Als gemankeerd ontwerper en dito timmerman maakt hij (veelal scheve) objecten en belettering voor platen- en cd-hoezen (jig-saw graphics), meubels (improvised design) en muziekinstrumenten annex geluidsobjecten. Daarnaast bouwde hij zijn eigen huis, is taxichauffeur, speelt in een bluesband en was ooit journalist, vuilnisman en figurant in een oorlogsfilm.

*Misha Mengelberg, Ab Baars, Wilbert de Joode, Wolter Wierbos, Johannes Bauer, George Lewis, Cor Fuhler, Mats Gustafson, etc.etc.
**(ex-) leden van Urban Dance Squad, Etron Fou Leloublan, The Ex en Hallo Venray, Herman Brood, etc.
***ASKO Ensemble, Doelen Ensemble, Erik Bosgraaf, Louis Andriessen

— —

Raoul van der Weide vindt het al meer dan veertig jaar een uitdaging om met gelijkgestemden letterlijk muziek te maken die daarvoor niet bestond en erna nooit meer in dezelfde vorm is te herhalen. Contrabas, cello, crackle box en objecten vormen daarbij zijn voornaamste gereedschap. Op deze avond speelt hij met twee ras-improvisatoren, pianist Michiel Scheen en stemkunstenaar-poëet Han Buhrs.

— —

Michiel Scheen (1963, Amsterdam) werkte vanaf de ‘80er jaren met vele gerenommeerde musici in Europa, de USA en Canada. In 2012 voegde hij zich bij Raoul van der Weide (contrabas) en George Hadow (drums) in het Blue Lines Trio. Op projectmatige basis wordt dit trio uitgebreid tot het Blue Lines Sextet, met Ada Rave (saxofoons), Bart Maris (trompetten) en Wolter Wierbos (trombone). Scheen werkt verder o.a. in het Jan Nijdam Kwartet en als duo met saxofonist en klarinettist Tobias Delius.
Scheen’s werk is in de pers wel eens beschreven als: “Odd twists and sharp angles, post-Monk, post-Mengelberg even” (The Village Voice, 2004).
www.michielscheen.nl

De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft!