Laden Evenementen
Debat | woensdag 16 sep 20:00 - 21:00

16 SEP ’20 – DEBAT: DE ONTSPANNEN BUURT: TERUG NAAR DE PLEINTJES VOOR ONTMOETING EN SPEL

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

De ontspannen stad:
Een serie debatten over ontspanning en kleinschaligheid na Corona

Tijdens de Corona Lockdown waren de buurten van Haarlem verlengde huiskamers. We dronken koffie op een pleintje, we wandelden en fietsten in de eigen buurt. De stad was ontspannen, zonder verkeerslawaai en overvolle winkelstraten. Met de ontspanning kwam een herwaardering voor kleinschaligheid. De Pletterij onderzoekt in vier debatten of we iets van de aangename ontspanning en kleinschaligheid in de tijd ná Corona kunnen behouden.

We bespreken:

  1. De ontspannen buurt: terug naar de pleintjes voor ontmoeting en spel (16 september)
  2. De ontspannen cultuur: is er een alternatief voor massale festivals (30 september)
  3. Het ontspannen centrum: ateliers voor kunstenaars in lege winkelruimtes? (14 oktober)
  4. Haarlem flaneerstad: wandelpromenades langs Spaarne en door de stad (28 oktober)

De debatten beginnen om 20.00 uur en duren een uur. Ze zijn ook te volgen via de livestream op YouTube en FaceBook.

– – –

DE ONTSPANNEN BUURT
Haarlem heeft veel pleinen en pleintjes. Soms staat er een klimrekje of een wipkip, verder gebeurt er niet veel. Tijdens de Corona lockdown, ontdekten de Haarlemmers hun eigen buurt. De pleintjes werden ontmoetingsplaatsen en plekken om te pauzeren tijdens het thuiswerken.

Nu iedereen zo snel mogelijk de lockdown-tijd wil vergeten, kijken we of we iets van de rust en kleinschaligheid kunnen behouden.

De Haarlemse Ruimteridders lieten onlangs in Haarlem noord al zien hoe je met weinig kosten een pleintje veel aantrekkelijker kunt maken.

 Debatcentrum de Pletterij bespreekt op 16 september met de Ruimteridders, Heleen Nederlof van wijkraad Scheepmakersdijk, raadslid  Sander van den Raadt (gevraagd) en Stedenbouwkundige Wouter Veldhuis, hoe we de Haarlemse pleinen een echte buurtfunctie kunnen (terug)geven. Met de Ruimteridders nemen we een kijkje op een aantal Haarlemse pleintjes. De ontspannen buurt is het eerste debat in de serie van vier debatten over de ontspannen stad.

(fotocredit: unsplash.com)