Laden Evenementen
muziek | vrijdag 17 aug 20:00 - 21:00

17 augustus Haarlem Jazz & More 2018 Plots Trio

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Plots bestaat uit Ziv Taubenfeld, basklarinet, Wim Janssen, drums en Frank van Bommel, piano.

Dit trio, ook bekend als het Frank van Bommel trio eeft een bijzonder sterke neiging om via ‘instant composing’ uit te komen op song-achtige improvisaties. Interactie en de uitdrukking van muzikale ideeën zijn de basis van deze band, en terwijl ieder idee de verhaallijn kan vormen en het verloop van de improvisatie kan beïnvloeden, zorgen kleuren en contrasten samen voor het uiteindelijke resultaat. Ziv’s basklarinet in combinatie met de ritme-sectie, bestaande uit Frank’s bijzondere en verrassende piano en Wim’s transparante en zeer swingende drums, maken het een ‘must’ om dit opmerkelijke trio te horen en zien spelen.

De geboren Israëliër Ziv Taubenfeld (1986) is een jong, opkomend talent op de basklarinet en een van de beste improvisatoren van dit moment. Hij improviseert heel speels en gebruikt zijn basklarinet als een enigszins lichtvoetig instrument, evenwel zonder de diepe klank ervan te mijden. Bij hem klinkt alles makkelijk en helder.

Wim Janssen (1949) speelt een rol in vele jazz- en improvisatiegroepen van zijn broer, pianist Guus, zoals de verschillende septetten van hem of zijn pianotrio met Ernst Glerum. Ook maakte hij deel uit van de groep: Cosmos Pictures: met Michael Moore, Oene van Geel , Ernst Glerum en Guus Janssen. Hij speelde in het Palinckxquartet, Paul Termos’ Dubbel Expres, Specs en The Gravitones. In 2001 is hij een van de initiatiefnemers van het As If Trio. Op dit moment speelt hij in de groepen “Plots”  en in de groep “On der weg” met Frank van Bommel en Miguel Petrucciani. Naast zijn werk als drummer is Janssen ook beeldend kunstenaar. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor een aantal cd-hoezen en maakte hij in de jaren ’80 cartoons van collega-muzikanten voor het maandblad Jazz Nu.

Frank van Bommel (1962) drukte als kind, toen hij klassiek pianoles kreeg, wel eens tien toetsen tegelijk in, om nieuwe samenklanken en niet bestaande akkoorden te produceren, die hij vervolgens vlijtig opschreef. Die eigenzinnigheid en onbevangenheid, maar ook de neiging tot vastleggen en structureren, bepalen nog altijd het werk van een van de interessantste Nederlandse jazzpianisten en componisten.

Na het concert draait DJ Joost Verhagen tot het volgende concert begint.

De Pletterij: het enige echte jazzpodium tijdens Haarlem Jazz & More 2018

 

 

Haarlem Jazz & More

Haarlem Jazz & More is 10 mei 2012 opgericht met als doel het behouden en uitbreiden van het muziekfestival Haarlem Jazz voor de stad Haarlem. ‘& More’ is toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te kunnen aanspreken.