Laden Evenementen
muziek | maandag 17 feb 20:30 - 22:30

17 FEB ’20 – CONCERT: BEN VAN DEN DUNGEN 4TET, TRIBUTE TO JOHN COLTRANE – UITVERKOCHT!

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

DIT CONCERT IS HELAAS UITVERKOCHT 

TRIBUTE TO JOHN COLTRANE 

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. John Coltrane, ook wel bekend als ‘Trane’, geldt als een van de meest invloedrijke tenor-saxofonisten aller tijden. Trane maakte naam tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ Kind of Blue op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De LP’s Blue Trane en Giant Steps waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.
In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een andere muzikale weg in. Dit kwartet had grote invloed op de jazzmuziek van die tijd. De modale jazz was geboren met beroemde albums als Impressions en Love Supreme.

BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET
Ben begon zijn concertcarrière al in het begin van de 80-er jaren. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelt op meer dan 80 cd’s. In het najaar van 2013 kwam van deze groep het eerste album Ciao City uit. Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef Trouw: ‘Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt’. In 2016/2017 toerde Ben met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters, in 2018 door Zuid Amerika, Korea en Polen en in 2019 bracht Ben een nieuw album uit genaamd 2Sessions.

LINE UP
Ben van den Dungen – saxen
Miguel Rodriguez – piano
Marius Beets– bas
Gijs Dijkhuizen – drum

Voorproef via YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=aHN4ndkO9Hg
https://www.youtube.com/watch?v=sYGAue_wlYM
https://www.youtube.com/watch?v=IjCvNgAv3kc

Dit concert is geselecteerd door We Are Public.
Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.