Laden Evenementen
muziek | maandag 17 jun 20:30 - 22:30

17 juni Nadara Gypsy Band

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Nadara Gypsy Band brengt originele roma-muziek met Hongaarse en Roemeense invloeden. Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder de opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Het repertoire van Nadara bevat oorspronkelijke zigeunermelodieën, maar natuurlijk ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt. 

Leadzangeres Alexandra zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens of Russisch. De vonken spatten eraf! Aan het karakteristieke traditionele Transsylvaanse dorpsorkesttype (viool, kontra, contrabas) voegden de roma de “stedelijke” instrumenten accordeon, saxofoon, cimbaal en percussie toe. 

Dankzij haar eigentijdse en opzwepende gypsy-beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna de wereldmuziekpodia in geheel Europa. De band behaalde grote successen op het Sziget-festival in Budapest, het filmfestival in Cannes, tijdens grote jaarlijkse festivals in Tsjechië (Khamoro), Roemenië en Frankrijk, op het Gypsy Festival in Tilburg, in het Tropenmuseum en het Concertgebouw en op vele andere internationale podia en festivals. Nadara speelde in de films “Transylvania” ,Liberté” en “Sherlock Holmes”. 

Ingrediënten: Volle maan, Midzomer-nacht, Transylvania, Zigeuner-bruiloft
Alexandra en haar Nadara trekken alle registers open: van Gypsy swing tot melancholische overpeinzingen over het zigeuner-leven. Deze Queen of Roma zingt in het Russisch, Hongaars, Roemeens en Romanesj.
De zwoele-hese stem van Alexandra Beaujard plus haar volledig op-stoom-geraakt orkest maakt dat de toehoorder zich waant zich op een Zigeuner-Bruiloft in Transsylvanië.
Deze Transsylvaanse ROMA-band NADARA zweept het publiek op om mee te dansen. Met een geheel nieuw repertoire worden vooral de Hongaarse  zigeunerliederen gebracht, en de oriëntaalse mahala- (buikdans-) muziek, die in Transsylvanië onafgebroken populair is. De liederen worden gezongen in het Hongaars en Romanes (zigeunertaal). Ondanks het festival geweld blijft de band een speciale liefde koesteren voor de traditionele volksmuziek uit het Hongaarstalige dorp Szcászcsávás, waar het allemaal begonnen is.