Laden Evenementen
Event | zondag 17 jun 14:30 - 16:30

17 juni WOORDFESTIJN

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

UITLUID VAN HET VOORJAAR OP DE LANGSTE ZONDAG VAN HET JAAR

          

               

PROGRAMMA

Laat u verrassen door optredens van Aly Freije (Groningen), Edwin de Groot (Friesland), Clyde Lo A Njoe (Aruba, nu Amsterdam) en Pauline J. van Munster (Nijmegen, nu Den Haag) met hun nieuwe 2018-boeken.

Dit middagje nieuwe literatuur wordt aaneengepraat door radiomaker en uitgeverijredacteur Peter de Rijk, die met de auteurs voorafgaand aan hun optreden in gesprek gaat, met een muzikaal optreden van de Haarlemse singer-songwriter Bert Vissers.

Aly Freije neemt u in haar adembenemende en intieme prozadebuut De vloeivelden in mee naar Oost-Groningen voor “een fijnbesnaarde karakterschets van een jeugd die nooit ophoudt, hoe oud je ook wordt’.”(Friesch Dagblad)

Edwin de Groot viel met zijn Friestalige poëzie al meermalen in de prijzen. Zijn op 17 juni te presenteren eerste Nederlandstalige bundel Zelfs een Tibetaan belandt uiteindelijk in zee verscheen in 2017 in het Fries. Het voor de poëzie toonaangevende Meander Magazine jubelde: Een authentiek geluid in beeldend Nederlands, waardoorheen ‘it Heitelân’ verbeeld en verklankt wordt: aardse poëzie van grote kracht, mede door de soms heel bijzondere woordkeus.

Liefhebbers van Edgar Allen Poe kunnen hun hart ophalen aan de grote roman Mallura  van Clyde Lo A Njoe. Mallura is een plantagehouder die in korte tijd een innige verstandhouding met de markante schrijver heeft ontwikkeld. De lezer c.q. luisteraar waant zich door de sterke en levendige dialogen al snel in de eerste helft van  de 19e eeuw en maakt de reconstructie mee van de schimmige dood van Edgar Allen Poe.

In De zoektocht naar Madeleine Merano  van Pauline J. van Munster wordt op een klein idyllisch eiland een meisje vermist, de boze droom van elke ouder. Velen gaan op zoek, met hun eigen geheim als bagage… Zo prachtig verteld, dat de lezer het liefst zelf een kijkje zou willen nemen.

Haarlem had Lennaert Nijgh, Haarlem heeft  Jaap Fischer/Joop Visser en Boudewijn de Groot én Haarlem heeft Bert Vissers  (van de Haarlemse groep Bender). Bert Vissers verzorgt als singer-songwriter de entr’actes tussen de diverse optredens. Hij  brengt zijn Nederlandse liedjes vol levenslust, soms vrolijk en onbevangen, soms ontroerend en melancholiek.

Na afloop van het programma is er napraat en signeren de auteurs voor de liefhebbers hun (nieuwe) boeken die ter plekke kunnen worden aangeschaft.

WOORDFESTIJN  wordt u aangeboden door Uitgeverij In de Knipscheer i.s.m. de Pletterij.

Aanvang 14.30 uur. Zaal open 14.00 uur. Pauze circa 15.15 uur. Einde 16.30 uur. Zaal dicht 18.00 uur.
De toegang gratis, maar wilt u uw komst wel aanmelden op Pletterij.nl/agenda?

 

BEREIKBAARHEID EN PARKEREN

Op zondag is het nu nog gratis parkeren aan de Lange Herenvest.
15 minuten lopen vanaf het NS station.
Bus 2, 3, 5, 73 en 75 ( Connexxion) vanaf NS station tot de Turfmarkt, reistijd 8 minuten + 2 minuten lopen.
Parkeergarage De Kamp is op 4 minuten lopen afstand.
Route via openbaar vervoer planner.
Meer over Uitgeverij In de Knipscheer in de Pletterij

In de Knipscheer Uitgeverij