Laden Evenementen
Debat | woensdag 17 nov 20:00 - 22:00

17 NOV ’21 – TEGENLICHT MEET-UP: ‘DE NIEUWE ELITE’

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Hoe komt het dat technische beroepen helemaal uit de mode zijn geraakt? Als samenleving hebben we in de loop der tijd veel waardevolle en onmisbare beroepen naar de achtergrond verbannen. Loodgieters en elektriciens verdienen goud geld, maar nog steeds is de waardering voor hun werk laag. In Nederland wordt nog onderscheid gemaakt tussen hoog en laagopgeleiden, maar de wal keert het schip. De toekomst ligt in handen van handwerkers en het lijkt erop dat de verandering van de werkvloer komt: de nieuwe elite.

Nederland moet in rap tempo verduurzamen om te kunnen voldoen aan de internationale afspraken. We staan aan de vooravond van de grootste verbouwing van Nederland. Maar waar halen we al die technici vandaan?

In deze VPRO Tegenlicht Meet Up een pleidooi voor het herwaarderen van vakmanschap in de samenleving.

Gastsprekers voor deze Meet Up zijn:

 Judith van Heeswijk
Programma-manager Ontwikkeling, Scholing & Arbeidsmarkt – Techniek Nederland

 

 Lucas Land
Programma-manager Instroom Studenten – ROC NOVA College

 

 Stanley Bostdorp
Staalarbeider Tata Steel & Bestuurslid FNV Metaal

 

Gespreksleider deze avond is Stan Kaatee.

 Stan Kaatee
Directeur-generaal Werk – Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid

LIVESTREAM
U kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.