Laden Evenementen
Docu | donderdag 18 apr 20:30 - 22:30

18 april Docu Lab De Vrouwen van Venserpolder

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

In de schaduw van de Arena, waar de godenzonen van Ajax spelen, ligt Venserpolder. Zestien gesloten woonblokken met openbare, groene ‘binnenhoven’ die broedplaatsen zijn geworden voor ontspoorde jongeren, armoede en uitzichtloosheid. Hier besluit een groep vrouwen om het tij te keren en samen een moestuin te beginnen. De vrouwen laten zien hoe stadslandbouw bijdraagt aan sociale samenhang, gezondheid en vergroening van de stad.

Na afloop van de documentaire is er een Q&A met onder meer de regisseur Eva de Breed (Human), een vertegenwoordiger van Bloei & Groei en een aantal vrouwen uit de documentaire;

 

Ama Koranteng Kumi

Oprichter en creatief leider van Bloei & Groei. Bloei & Groei heeft verschillende moestuinen in Zuidoost die de functie van Healing, Food en Community garden hebben. Hier kunnen vrouwen uit de buurt groeien en bloeien. Dit lokale initiatief is in 2014 met 10 vrouwen begonnen en inmiddels hebben circa 300 vrouwen hun tuintraject doorlopen. In 2018 is er een nieuwe tuin opgestart in Venserpolder, die in de documentaire De Vrouwen van Venserpolder wordt gevolgd.

Maureen Sy-atsoi
Maureen is deelneemster van de Bloei&Groei tuin in Venserpolder en een van de hoofdpersonen in de documentaire.

Manuela Balsemhof
Manuela is bloeicoach van Bloei&Groei. Ze startte als deelnemer in de moestuin van Bloei&Groei in Gaasperdam maar groeide door en werd onderdeel van het team van Bloei & Groei. Nu coacht ze de nieuwe lichting deelnemers. Bloei&groei ziet tuinieren als een middel en beoogd niet alleen de tuinen tot bloei te laten komen maar vooral de vrouwen die erin werken.

Yolande Koot
Yolande zit in het kernteam van Haarlem Food Future; een netwerkorganisatie die de voedselvoorziening in Haarlem e.o wil verduurzamen. Zij zet zich daarbij in voor het kernthema ‘bevorderen van de stadslandbouw in Haarlem’. Ze is daarnaast ook parttime stadslandbouwer en werkt 2 dagen per week als biologisch tuinder op zorgtuinderij de Ark in Bloemendaal.

Lisanne van der Kruis
Lisanne is afgestudeerd in de Gezondheidseconomie- en politiek en nu verbonden aan De Buitendokters. De Buitendokters werken vanuit de overtuiging dat groen en natuur een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van mensen, zowel preventief als curatief. Ze worden daarbij gesteund door tal van wetenschappelijke onderzoeken die bewijzen dat natuur en gezondheid in elkaars verlengde liggen. Lisanne wil met de inzet van natuur een tegengewicht bieden tegen de, in haar ogen, veeleisende maatschappij.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Je kunt voorafgaande aan de documentaire  om 18.00 uur eten bij de Wereldkeuken in de Pletterij. Een drie-gangenmenu kost 22,50. Op vertoon van je reservering voor Docu Lab krijg je in de Wereldkeuken op 18 april € 2,50 korting. Vooraf reserveren bij de Wereldkeuken wordt aangeraden.