Laden Evenementen
Film | zaterdag 18 aug 20:00 - 22:00

18 augustus Haarlem Jazz & More 2018 Jazzfilms en DJ

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De hele avond door vertonen we op de laatste avond van Haarlem Jazz & More  jazzfilms en liveopnames van onder meer Louis Armstrong, Billie Holiday, Charlie Parker, Charles Mingus, Miles Davis en John Coltrane. In blokjes van ca 15 minuten komen filmopnames van de sleutelfiguren uit de ontwikkeling van de jazz langs. We gaan zo van de jaren ’20 tot de jaren ’60 van de twintigste eeuw. Je kunt op bewegend beeld zien wat voor revolutionaire ontwikkelingen de jazz in deze 40 jaar door heeft gemaakt. Tussendoor draait DJ Zzajj, alias Harry Schoonewelle, van o.a. jazzprogramma Jazz or No, Haarlem 105, de beste klassieke en minder klassieke jazzsongs.

Billie Holiday en Louis Armstrong
Charlie Parker

 

 

Bio van DJ  Mister Zzaj

DJ Mister Zzaj alias van de sociaal pedagoog drs. Harry Schoonewelle, die al vanaf zijn jeugd via de groep Soft Machine, geïnteresseerd raakte in de jazz. Toen hij in 1971 naar Amsterdam verhuisde liep hij daar onmiddellijk alle jazzconcerten af en raakte steeds dieper in de jazzmuziek verzeild.

Van 1974 – 1977 maakte hij maandelijks radioprogramma’s voor de Zwitserse staatsomroep radio Bäromunster met jazz- en popprogramma’s van de Nederlandse scène. Daarna heeft hij zich altijd, naast zijn eigenlijke werk, bezig gehouden met de jazzmuziek als zijn grootste hobby.

In 2013 is hij begonnen met het nemen van drumlessen en sinds enige jaren speelt hij in het trio Jazzcrash.

Van 2013 – 2016 was hij lid van het bestuur van de Haarlemse Jazzclub.

Van 2014- heden presenteert hij op de zondagavonden het jazzprogramma “Jazz or No” bij de zender RTV Haarlem 105. Hierin zoekt hij zoals de titel van het programma al aangeeft, vaak de grenzen van de jazz op. Ook presenteert hij af en toe live radiouitzendingen van jazzmanifestaties. Daarnaast neemt hij regelmatig interviews af met jazzmusici voor de TV-afdeling van Haarlem 105 van o.a. jazzconcerten in Caprera, de Pletterij enz. Tevens is hij betrokken bij het project JazzX dat maandelijks een podium biedt aan jonge componisten om hun eigen composities te laten horen.

Sinds 2015 volgt hij de Londense Jazzscène met buitengewone interesse omdat daar volgens hem een ontwikkeling gaande is, die de jazz ook weer voor jongeren interessant maakt.