Laden Evenementen
muziek | vrijdag 18 dec 19:30 - 20:30

18 DEC ’20 – CONCERT: 4e BASKLARINET FESTIJN =GEANNULEERD

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

GEANNULEERD – EEN NIEUWE DATUM WORDT Z.S.M. BEKEND GEMAAKT.

VANWEGE DE VERZWARING VAN DE LOCKDOWN REGELS MOETEN WE HELAAS DE DEUREN SLUITEN VOOR ONS PUBLIEK TOT TENMINSTE 19 januari 2021.

Basklarinet Festijn percussie(ff)

Fie Schouten, Jelte Althuis, Evan Ziporyn* (basklarinet), Tatiana Koleva (percussie), Eva van de Poll (cello)
*via zoom
 
Programma:
Leichte Überlappungen (2018) – Tobias Klein (bkl duo)
Tap-blow-dance4 (2020) – Hanna Kulenty (kwartet)
Façade-Trio (1998) – Georges Aperghis (trio)
Connect Four (2020) – Evan Ziporyn (kwartet)
Ziporyn (online/live) solo
Het Parool 17 nov 2018 (door Erik Voermans)
gespeeld door topkrachten als basklarinettisten Fie Schouten en Jelte Althuis….vrolijk makende betovering…wat een leuk stuk, vol onverwachte secundenbotsingen! 
solo (2020) – Evan Ziporyn geïnspireerd op muziek van Jimi Hendrix, de beroemde Amerikaanse gitarist.

Basklarinet Festijn 2020: de vierde editie van dit tweejaarlijkse festival. Het Basklarinet Festijn gaat van start in november 2020. Bijzonder in 2020 is dat het thema Percussie (ff) is: zoals een klap op de trom die je wakker laat schrikken. Zoals jazzmusicus Charles Mingus het zei in zijn klassieker: Better get hit in your soul.

Fie Schouten en Tobias Klein vormen de artistieke leiding van het Basklarinet Festijn, een tweejaarlijks festival rond de basklarinet. 

Fie Schouten presenteert een nieuwe CD Nature die uitkomt op 3 november 2020 en het Basklarinet Festijn 2020.
Over de CD Nature 
De nieuwe cd van Fie Schouten gaat Nature heten met solowerk voor basklarinet en twee kamermuziekstukken, waaronder Façade-Trio van Georges Aperghis voor twee basklarinetten en percussie, uitgevoerd door basklarinettisten Fie Schouten en Jelte Althuis en percussionist Tatiana Koleva. De cd zal op het eerste concert van het 4e Basklarinet Festijn gepresenteerd worden, 3 november 2020. 
De cd komt uit op Sol Classics en wordt ondersteund door Sena.

Basklarinettist Fie Schouten won in 2019 de Fair Practice Compositieopdracht Award, ze programmeert de serie Nieuwe Noten Amsterdam en het Basklarinet Festijn 2020.

Fie Schouten zou je een ambassadeur voor de basklarinet kunnen noemen, zoals ook uit het interview in Jazznu in 2018 blijkt:
https://jazznu.com/achtergrond/de-missie-van-fie-schouten-met-haar-basklarinet-festijn/

Zie haar bio voor meer informatie:
http://fieschouten.nl/bio/Lees hier het interview in NRC van 19 okt jl
en hier een mooie recensie van het concert van afgelopen 29 nov

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.

LIVE-STREAM
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. Je koopt een ticket/tickets via de website. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream. Bij een dubbele sessie wordt alleen de 1e sessie live-gestreamd.