Laden Evenementen
Film | dinsdag 18 dec 20:30 - 22:30

18 december Impro Sessie Grey Lotus speelt nieuwe soundtrack bij La Planète Sauvage

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

De Haarlemse progressieve folk en rockband Grey Lotus heeft de afgelopen tien jaar vooral furore gemaakt met een kenmerkende stijl waarin zorgvuldig gecomponeerde liedjes gecombineerd worden met grensverleggende experimenten. Op deze avond gooit de band het echter over een heel andere boeg. De individuele leden van Grey Lotus zijn geen onbekende binnen de avantgardistische muziek en filmsoundtracks. Zo spraken ze meerdere malen publiekelijk hun verwondering uit over bands als The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Johan Johansson, The Necks, Tortoise en vele anderen. Daan Arisz componeerde en mixte in het verleden al muziek voor diverse documentaires. Tjalling Schrik is een veel geziene slagwerker in het muziektheater en Niels van der Weiden componeerde diverse uitdagende werken voor moderne dans en film.

Op de vooravond van het GOLF-Festival zal Grey Lotus daarom de psychedelische, Franse sci-fi animatiefilm ‘Le Planete Sauvage’ uit 1973 voorzien van een nieuwe, geimproviseerde soundtrack. Tijdens het tweede deel van de avond staat het aanwezige muzikanten vrij om deel te nemen aan korte muzikale improvisaties. Verwacht een bezwerende, verrassende avond met sfeervolle klanken, wilde impro, waanzinnige animaties van verre planeten en vreemde, blauwe wezens.

La Planète Sauvage is een animatie-sciencefictionfilm uit 1973, geregisseerd door René Laloux. De film is een internationaal samenwerkingsproject tussen Frankrijk en Tsjecho-Slowakije. Het verhaal van de film is gebaseerd op de roman Oms en série van Stefan Wul. Laloux schreef zelf het scenario, samen met producer Roland Topor. De film won de Grand Prix op het filmfestival van Cannes.