Laden Evenementen
Debat | woensdag 18 jan 20:00 - 22:30

18 JAN ’23 – TEGENLICHT MEET-UP: ‘MOBILITEIT VAN MORGEN’

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Woensdag 18 januari vindt er een VPRO Tegenlicht Meet Up plaats over ‘Mobiliteit van morgen’. De nadruk zal deze avond op de fiets liggen. Dit doen we door een samenvatting van de Tegenlicht-uitzending en de documentaire ‘Together we cycle’ te laten zien. We gaan in gesprek met de maker van deze docu Gertjan Hulster van de Actiepartij Haarlem, met André Botermans die Fietsambassadeur is van de gemeente Houten en met Bas van Leeuwen, Wethouder Mobiliteit Gemeente Haarlem. Gespreksleider van deze Meet Up is Stan Kaatee.

Dat mensen zich in de toekomst minder zullen verplaatsen, dat ze minder gaan reizen en vliegen is grotendeels een illusie. Maar dat moet schoner, duurzamer, veiliger, slimmer en betaalbaar. Hoe kan mobiliteit in de toekomst minder beslag leggen op de planeet, de economie en de samenleving? Welke rol spelen planning, afstand en infrastructuur? En wat is de maatschappelijke impact van verplaatsingen?

“Wie döt mij wat, wie döt mij wat, wie döt mij wat vandage. ‘k Heb de banden vol met wind, nee ik heb ja niks te klagen.” De Drentse tekst van de Skik-klassieker Op Fietse spreekt voor zich. Eén van de oplossingen voor het mobiliteitsvraagstuk, zeker in de stad, is het het gebruik van de fiets.

Fietsen is bevordelijk voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid en is goed voor het milieu en klimaat.

Maar wat moet er gebeuren om nog meer mensen nog vaker de fiets te laten pakken? Fietsen stimuleren kan via het verbeteren van de fietsinfrastructuur en via fietsstimuleringsprojecten voor bepaalde doelgroepen.

Hoe kunnen we de fiets en het openbaar vervoer beter op elkaar laten aansluiten? Hoe kunnen we slimme technologieën inzetten in het voordeel van de fietser? Hoe gaan we dit doen in Nederland? En vooral, wat kan en moet Haarlem doen?

Gastsprekers voor de Meet Up zijn:


Gertjan Hulster – Raadslid voor de Actiepartij Haarlem en documentairemaker

 


André Botermans – Fietsambassadeur gemeente Houten

 


Bas van Leeuwen – Wethouder Mobiliteit Gemeente Haarlem

 


Stan Kaatee – Directeur-generaal Werk – Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid

Toegang is gratis maar reservering is gewenst.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen via ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er ook terug te zien.

Uit eten voor het debat?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!