Laden Evenementen
Debat | donderdag 18 jun 16:00 - 17:00

18 JUN ’20 – DEBAT: HAARLEM NA DE CORONA CRISIS (3) – CULTUUR

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

In juni staat de Pletterij in het teken van ‘Haarlem na de crisis’. We voeren interviews, gesprekken en debatten over de verwachtingen van Haarlemmers over hoe de stad er na de Corona-crisis voor staat. Wat is er veranderd? Wat niet? Wat kunnen we beter laten? Wat moeten we zeker doen? Verschillende onderwerpen en sectoren komen aan bod zoals toerisme, cultuur, duurzaamheid. De serie wordt geproduceerd samen met NH Nieuws en wordt via de verschillende kanalen van Pletterij en NH Nieuws uitgezonden.

———-//———-

Hoe komt de Haarlemse cultuur uit de crisis?

In deze en de volgende bijeenkomst gaan we in gesprek met de podia en musea en met de makers van kunst.

De culturele sector is zwaar geraakt door de Corona- crisis. Dat geldt voor zowel de makers, musici, theatermakers, kunstenaars als de podia en musea. Begin mei gaven de grote Haarlemse podia, Toneelschuur, Philharmonie/Stadschouwburg, Patronaat en het Frans Hals Museum aan dat het water aan de lippen staat. De tekorten lopen op, tot 1 juni wordt het verlies op meer dan 1 miljoen euro geschat, tot het einde van het jaar kan daar nog ruim 2 miljoen bijkomen.

Hoe staat het er nu voor, een maand na het luiden van de noodklok? Vanuit de cultuursector klinkt het verwijt dat de regering zich royaal opstelt naar de luchtvaart en reisbranche maar dat de culturele sector nauwelijks wordt geholpen. De gemeente Haarlem komt deze week met een hulpplan voor de getroffen sectoren, waaronder de cultuursector.

Hoe zien de podia en musea het komend seizoen voor zich. Hoeveel bezoekers verwachten zij in de 1,5 meter samenleving. Is het voor theaters en podia nog leuk en rendabel om maximaal 30 of 100 bezoekers binnen te mogen laten. Verwachten ze deze crisis te overleven of moeten we vrezen voor ontslagen of zelfs sluitingen? En aan de andere kant: welke kansen en mogelijkheden biedt de crisis. Komt er meer ruimte voor kleinschaligheid, voor vernieuwende voorstellingen die een kleiner publiek trekken?

Aan het woord komen Marelie van Rongen -directeur Toneelschuur, Jolanda Beyer -directeur van het Patronaat, Ann Demeester -directeur Frans Hals Museum en Edwin van Balken -directeur Philharmonie/Stadsschouwburg. Het gesprek wordt gemodereerd door Louis Pirenne -cultuuraanjager in Amsterdam Noord en Nieuw West en oud-hoofd cultuur van de gemeente Haarlem.

———- // ———-

Iedere donderdag van 16.00-17.00 uur vindt in de Pletterij een live-debat plaats over de verschillende sectoren in de Haarlemse samenleving zoals toerisme, cultuur en duurzaamheid. De debatten zijn bij te wonen door een beperkt publiek, 12 bezoekers, of online te volgen via de livestream.

Het meekijken met het debat via de website of YouTube is gratis maar het wordt op prijs gesteld als u een (DEBAT/ONLINE) ticket aanschaft.