Laden Evenementen
Debat | dinsdag 18 mei 20:00 - 21:00

18 MEI ’21 – TEGENLICHT MEET UP: DE WEERBARE DEMOCRATIE (GRATIS LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
18 MEI Tegenlicht Democratie - Live-stream gratis
0,00
243 beschikbaar

De kloof in de samenleving lijkt steeds groter. Globalisering, migratie, groeiende ongelijkheid, tanende bestaanszekerheid en de huidige coronacrisis lijken westerse maatschappijen in tweeën te splitsen. Overal voelen grote groepen zich niet vertegenwoordigd, en dankzij sociale media kunnen zij elkaar steeds makkelijker vinden. En tegelijkertijd worden zij steeds makkelijker gevonden door radicaal rechtse influencers en politici. Waar komt die onvrede vandaan en waarom lijkt de gangbare politiek nergens in staat daarop een goed antwoord te formuleren? Is er sprake van het verraad van de werkende klasse door de partijen die van oudsher voor hen opkwamen. Partijen die betoverd raakten door het idee van bestuur door een professionele klasse van hoogopgeleide experts.

Tijdens deze VPRO Tegenlicht Meet Up  onderzoekt de Pletterij hoe kwetsbaar onze democratie is en wat veelbelovende ideeën zijn om onze democratie weerbaarder te maken tegen de autoritaire verleiding.

Gastsprekers voor deze Meet Up zijn:

 

Ewald Engelen
Publicist en Hoogleraar Financiële Geografie – UvA

 

 

 

Stanley Bostdorp
Staalarbeider Tata Steel & Bestuurslid FNV Metaal

 

 

 

Eliane Smits van Waesberghe
Senior Onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut

 

 

 

Gespreksleider deze avond is Angelina Scalzo.

Angelina Scalzo
Programma Manager Nieuwe Democratie – Gemeente Haarlem

 

 

Deze VPRO Tegenlicht Meet Up zal plaatsvinden in de vorm van een ronde tafelgesprek, maar gezien de corona-maatregelen helaas zonder publiek. Wel is het mogelijk de Meet Up te volgen op de website, de Facebook pagina en het YouTube kanaal van de Pletterij. Via chatfunctie van de live-streaming kunnen er ook online vragen gesteld worden.