Laden Evenementen
Debat | dinsdag 18 mei 20:00 - 21:00

18 MEI ’21 – TEGENLICHT MEET UP: DE WEERBARE DEMOCRATIE (GRATIS LIVESTREAM)

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

LIVESTREAM
U kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

TEGENLICHT MEET UP: DE WEERBARE DEMOCRATIE
De kloof in de samenleving lijkt steeds groter. Globalisering, migratie, groeiende ongelijkheid, tanende bestaanszekerheid en de huidige coronacrisis lijken westerse maatschappijen in tweeën te splitsen. Overal voelen grote groepen zich niet vertegenwoordigd, en dankzij sociale media kunnen zij elkaar steeds makkelijker vinden. En tegelijkertijd worden zij steeds makkelijker gevonden door radicaal rechtse influencers en politici. Waar komt die onvrede vandaan en waarom lijkt de gangbare politiek nergens in staat daarop een goed antwoord te formuleren? Is er sprake van het verraad van de werkende klasse door de partijen die van oudsher voor hen opkwamen. Partijen die betoverd raakten door het idee van bestuur door een professionele klasse van hoogopgeleide experts.

Tijdens deze VPRO Tegenlicht Meet Up  onderzoekt de Pletterij hoe kwetsbaar onze democratie is en wat veelbelovende ideeën zijn om onze democratie weerbaarder te maken tegen de autoritaire verleiding.

Gastsprekers voor deze Meet Up zijn:

 

Ewald Engelen
Publicist en Hoogleraar Financiële Geografie – UvA

 

 

 

Stanley Bostdorp
Staalarbeider Tata Steel & Bestuurslid FNV Metaal

 

 

 

Eliane Smits van Waesberghe
Senior Onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut

 

 

 

Gespreksleider deze avond is Angelina Scalzo.

Angelina Scalzo
Programma Manager Nieuwe Democratie – Gemeente Haarlem

 

 

Deze VPRO Tegenlicht Meet Up zal plaatsvinden in de vorm van een ronde tafelgesprek, maar gezien de corona-maatregelen helaas zonder publiek. Wel is het mogelijk de Meet Up te volgen op de website, de Facebook pagina en het YouTube kanaal van de Pletterij. Via chatfunctie van de live-streaming kunnen er ook online vragen gesteld worden.