Laden Evenementen
Debat | vrijdag 18 nov 17:00 - 18:00

18 NOV ’22 – POLITIEK CAFÉ: OVER PARTICIPATIE EN INSPRAAK

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

De Pletterij organiseert, in samenwerking met Haarlems Weekblad en NH Nieuws de serie: Politiek Café. Daags na de raadsvergadering blikken we terug op wat de afgelopen weken in politiek Haarlem is gebeurd. Welke discussies zijn gevoerd, welke besluiten zijn genomen, wie vielen er op.

Presentatoren Joost Verhagen (Haarlems Weekblad), Geja Sikma (NH Nieuws) en Jan Hoekema (Pletterij) blikken terug op de afgelopen weken. Daarna worden de hoofdrolspelers van de afgelopen periode geïnterviewd waarna we met muziek afsluiten. Het programma is voor publiek toegankelijk en is ook te volgen via de livestream. De livestream is gratis volgen ons Youtube-kanaal en nu ook op de websites van het Haarlems Weekblad en NH Nieuws. Na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

Deze 18e november: Over particpatie en inspraak

We kijken terug én vooruit met een discussie over de particpatie en inspraak van de Haarlemse burgers. Keer op keer blijkt dat niet goed te gaan. Zie als meest recente voorbeeld het parkeerbeleid in Meerwijk. Is het tekenen bij het kruisje of wordt de wens van de burger gevolgd? In december wordt de PIP behandeld, het proces van inspraak en participatie. Ruud Kuin, SP, en Meryem Cimen, D66, gaan hierover met elkaar in gesprek.

Dramatisch nieuws in medialandschap was er met de aankondiging dat het Haarlems Weekblad na 22 november ophoudt te bestaan. De uitgeverij heeft besloten de stekker uit het verlieslatend huis-aan-huisblad te trekken. Voor veel Haarlemmers is het Haarlems Weekblad de belangrijkste of zelfs enige bron van informatie voor Haarlems Nieuws. Hoofdredacteur Björn Warmerdam spreekt er een column over uit.

Moderatoren van dienst zijn deze keer Geja Sikma en Joost Verhagen.
Met muziek van accordeonist Roelof Ruis (Spoon lifts Moon).

Politiek Café is een programma van de Pletterij, Haarlem Weekblad en NH Nieuws.

TOEGANG
De opnames zijn gratis toegankelijk (vrijwillige bijdrage mag!). Je kunt gewoon binnenlopen.
LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

Uit eten na het bezoek aan het Politiek Café?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen.