Laden Evenementen
Debat | dinsdag 18 okt 20:00 - 22:00

18 OKT ’22 – WOONDEBAT: BEBOETEN, KRAKEN OF ONTEIGENEN: HET EINDE VAN DE LEEGSTAND?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
18 OKT: WOONDEBAT
3,00
59 beschikbaar

Waarom is kraken illegaal en leegstand niet?
In het Haarlemse coalitieakkoord staan verschillende plannen om de leegstand tegen te gaan. Maar hoe goed werken die maatregelen eigenlijk? Deze avond gaan we in gesprek met een ervaringsdeskundigen, experts en activisten om een antwoord te vinden op de grote vraag: “hoe maken we een einde aan de leegstand in Haarlem?”

“Beboeten, kraken of onteigenen het einde van de leegstand?” is de tweede avond in een serie over de wooncrisis in Haarlem. Deze avonden worden georganiseerd door de actiegroep Woonoproer in samenwerking met De Pletterij. In meerdere avonden worden verschillende aspecten van het verzet tegen wooncrisis verkend waarbij Haarlemse woonactivisten in gesprek gaan met diverse experts en het publiek.

Kijk de eerste editie hier terug.

OVER WOONOPROER
Woonoproer is een actiegroep van diverse Haarlemmers die in verzet komen tegen het huidige woonbeleid. In februari organiseerde wij onze eerste woon demonstratie in het Reinaldapark. Wij zijn aangesloten bij de landelijke actie coalitie Woonopstand. Onze eisen worden gesteund door diverse organisaties en actiegroepen binnen en buiten Haarlem. Aansluiten bij actiegroep Woonoproer kan door een berichtje te sturen via Twitter, Instagram of naar info@woonoproer.nl