Laden Evenementen
Debat | woensdag 18 sep 20:00 - 22:00

18 september Debat: nieuwe infill sportvelden Haarlem

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De avond is gratis toegankelijk, bevestiging van aanwezigheid wordt op prijs gesteld (info@pletterij.nl / 023 542 3540). NB de zaal kan maximaal 75 bezoekers bevatten.

Welke infill moet de gemeente voor de komende jaren kiezen voor haar sportvelden?
Najaar 2019 kiest de gemeente welke infill de door haar beheerde sportvelden voor de komende jaren krijgt. De keuze bepaalt hoeveel velden kunnen worden vernieuwd. De keuze is grofweg tussen rubbergranulaat, kurk of ‘no infill’. Een paar jaar geleden ontstond er discussie over de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubber granulaat. Die discussie is langzaam overgewaaid. Nu is de discussie vooral over de mogelijke milieubelasting van dit product. Binnen de gemeenteraad zijn de meningen sterk verdeeld. Deze avond willen we van ervaringsdeskundigen (sportclubs), specialisten en de KNVB horen hoe zij tegen de verschillende opties aankijken.

Opzet debat:
Inleiding stand van zaken, welke producten zijn er, wat zijn de voor- en nadelen: Wim Glaap, Vereniging Sport en Gemeenten.
Ervaringsdeskundige (sportclubs): Menso de Mar, exploitant van sportpark Eendracht, Amsterdam met 3 typen velden: gras, ingestrooid kunstgras en non-infill kunstgrasvelden.
KNVB: Patrick Balemans – hoe staat de KNVB Haarlem hierin?

Na de pauze gaan we in gesprek met de vertegenwoordigers van sportclubs, exploitanten van sportvelden, producenten, gemeenteraadsleden en alle ander geïnteresseerden.