Laden Evenementen
Film | woensdag 18 sep 14:00 - 16:00

18 september KEY LARGO (1948), John Huston

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Deze film is geselecteerd door We Are Public.
Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

Een ontgoochelde oud-strijder uit de tweede wereldoorlog, prachtig gespeeld door Humphrey Bogart, neemt zijn intrek in een groezelig hotel in het Zuidelijk puntje van Florida. Hij merkt dat de gangster, Johnny Rocky, superior vertolkt door Edward G. Robinson er met zijn handlangers de lakens uitdeelt, die daar net even neergestreken zijn voordat zij de overtocht naar Cuba kunnen maken op de vlucht voor de politie.

Onderwijl betrekt het weer, de barometer daalt, de onderlinge spanning stijgt en een tropische storm snijdt hen van de buitenwereld af en dwingt allen tot een claustrofobisch verblijf in het hotel. Het is een dijk van een film. Robinson is geweldig als verachtelijke boef.

De film is gebaseerd op het toneelstuk van Maxwell Anderson. Claire Trevor kreeg een Oscar voor de beste bijrol als Robinsons drankzuchtige liefje en het scenario is van de regisseur en Richard Brooks.

Het programma is samengesteld door Lenie Peetoom.
Zij verzorgt ook de inleiding aan het begin van de film.