Laden Evenementen
muziek | maandag 19 sep 20:00 - 22:00

19 SEP ’22 – CONCERT: NUEVA MANTECA

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

NUEVA MANTECA

De Latin jazz-mainstay voor vele jaren (12 succesvolle albums tot op heden) – is vernieuwd! Nueva Manteca is terug in al zijn glorie – een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Aftrap voor de vernieuwde band was een triomfantelijke tour in Israël in 2019.

Tribute to Art Blakey & The Jazz Messengers
Dit jaar verschijnt het nieuwe album van Nueva Manteca. De CD Art is een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Mesengers. De vernieuwde internationale formatie van Nueva Manteca bekijkt beroemde composities van deze band vanuit een latin perspectief. Overbekende originals als Bluesmarch en Moaning worden naast minder bekende stukken op een verrassende manier bewerkt.

Historie
Door de jaren heen trad de band op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo, en de band had vele beroemde gastmusici zoals o.a. Armando Peraza, Giovanni Hidalgo, Orestes Vilató, Luis Conte.

Line up
Oscar Cordero – trompet
Ben van den Dungen – saxofoon
Marc Bisschof – piano
Samuel Ruiz – bas
Enrique Firpi – drums
Nils Fischer – percussie

 

Dit concert is geselecteerd door We Are Public.
Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.