Laden Evenementen
Debat | dinsdag 20 apr 20:00 - 21:00

20 APR ’21 – DEBAT: WORDT DE VERVUILDE OUDEWEG LEEFBAAR? (GRATIS LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Wordt de vervuilde Oudeweg bij de Prinsenbrug leefbaar?

De Oudeweg is nu druk en vervuild. Het meest in de buurt van de Prinsenbrug. Precies daar zijn allerlei ontwikkelingen gepland, zoals woningen op het Dantuma terrein, rehabilitatie van de Oerkap, een onderdoorgang Prinsenbrug, aanleggen van een fietsroute, versmallen Oostersingelgracht en nieuwe functies op het Haarlemmerstroomterrein. De Oudeweg is van belang voor bewoners en bedrijven.

Zijn goede luchtkwaliteit, een gezonde woonomgeving, verkeersveiligheid en goede bereikbaarheid van bedrijven wel te verenigen? Of moet er fors worden gekozen? De lange termijn ambities van de politiek in Haarlem zijn op papier hoog.  Duurzaamheid, milieu, stedenbouwkundige kwaliteit, andere mobiliteit en groen staan bovenaan. Maar hoe zal het in de praktijk gaan?

De Pletterij organiseert 2 debatten over de vraag “wordt de vervuilde Oudeweg bij de Prinsenbrug leefbaar?” In dit eerste debat op 20 april gaan enkele bewoners, ondernemers en een stedenbouwkundige van de gemeente onder leiding van Annemieke Windt in gesprek hoe zij een leefbare Oudeweg rond de Prinsenbrug zien. In het tweede debat op 25 mei gaan politici onder leiding van Henk van Waveren in gesprek over de vraag: “wordt een leefbare Oudeweg bij de Prinsenbrug werkelijkheid?

Het gesprek kent de volgende deelnemers:

  • Hans Peijen – Bewoner Droste terrein
  • Christel Deen – Bewoonster Oudeweg
  • Sietske van den Broek – Bewoonster Oostvest (Werkgroep Groene Singel)
  • Erik Stoffer – Bewoner Burgwalbuurt (Werkgroep Groene Singel)
  • Bruno Giebels – Voorzitter Industriekring Haarlem
  • Pieter van der Spek – Ondernemer:  Bakke-rij, Stoflab, Figeecenter (vroger van Vessem)
  • Kim Krijger – Stedenbouwkundig ontwerper gemeente Haarlem

Het gesprek wordt geleid door Annemiek Windt, journalist Haarlems Dagblad en docent Hogeschool InHolland.

LIVE-STREAM
Het meekijken met het debat via de website, YouTube of FaceBook is gratis – na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.