Laden Evenementen
Debat | woensdag 20 jan 16:00 - 16:30

20 JAN ’21 – EVENT: EEN GOED GESPREK MET… EMMA WESTERMANN

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Ook dit seizoen voert Jan Hoekema iedere woensdag ‘Een goed gesprek met…’.

Prominente of minder prominente Haarlemmers uit bestuur, politiek, cultuur, maatschappelijk leven en MKB worden een half uur geïnterviewd over hoe de Corona-crisis hun leven en werk beïnvloedt en hoe zij verwachten dat de stad er na deze crisis uit zal zien.

Deze week: Emma Westermann (Amsterdam, 1982) is een documentairemaker en schrijver uit Haarlem.

Emma volgt na haar eindexamen aan het Stedelijk Gymnasium te Haarlem de basisopleiding aan Schrijversvakschool ‘t Colofon en studeert vervolgens Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2006 behaalt zij haar Master Filmwetenschap met een minor Kunstbeleid en -Management.

Als documentairemaker debuteert Emma in 2008 op het Nederlands Film Festival met Jan Mesdag zingt Brel (Audience Award Roze Filmdagen). Hierna neemt zij de zucht naar geluk van haar generatie onder de loep in Generatie Nooitgenoeg (2011). In U Kunt Nog Stemmen (2014) brengt zij de eerste lichting Idols finalisten bijeen, om uit te vinden wat ‘instant fame’ teweeg brengt. Haar portret van musical-actrice Pia Douwes die in Mijn Leven is van Mij (2018) wordt geconfronteerd met een burn-out is rauw en persoonlijk.

In 2020 maakte Emma de documentaire ‘Ik tel mijn tekeningen/Counting my drawings (Pieter van Huystee Film, 2020) over de op 4 december 2012 overleden Haarlemse animatiefilmer Gerrit van Dijk. De documentaire ging in première op 26 september 2020 tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en was geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie.

Naast filmmaker is Emma ook actief als schrijver. Met psycholoog Thijs Launspach en mediator Aik Kramer geeft zij jarenlang presentaties en trainingen rond haar film Generatie Nooitgenoeg. Dit resulteert uiteindelijk in hun boek Het Millennial Manifest (2017, Valkhof Pers).

Emma werkt regelmatig in opdracht als documentairemaker en schrijver. Daarnaast is zij als spreker uit te nodigen, al dan niet in combinatie met een vertoning van een van haar films.

LIVE-STREAM
Het meekijken met het gesprek via de website, YouTube of FaceBook is gratis.