Laden Evenementen
Debat | woensdag 20 nov 20:00 - 22:30

20 NOV ’19 – DEBAT: DE KOEPEL OPNIEUW BEKEKEN

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

1 December moet blijken of de stichting Panopticon de benodigde 21 miljoen bij elkaar heeft gesprokkeld. Krijgt Haarlem – op termijn – zijn zo fel begeerde academische onderwijs? En mocht het niet lukken, wat zijn dan de alternatieven?

20 November 20.00 uur vindt in de Pletterij een debat plaats over een alternatieve invulling van een vrijgekomen koepelgevangenis. Naast Haarlem kregen ook Arnhem en Breda een lege koepelgevangenis in de schoot geworpen. In tegenstelling tot Haarlem zagen zij af van recht op eerste koop, hoe is het ze daarna vergaan en hoe verhoudt zich dat tot de situatie in Haarlem?

Voor de pauze informeert Henk Sloos de aanwezigen over de stand van zaken in de drie steden. Vergelijken we de plannen, zoeken we de verschillen en kijken naar de overeenkomsten. Vervolgens geeft Debbie Baas van VPS uitleg over de tijdelijke invulling van de koepelgevangenis in Breda. Henk Sloos sluit af met een tijdlijn over de gebeurtenissen na sluiting van de Haarlemse koepel.

Na de pauze legt Bas van Leeuwen, raadslid D66 Haarlem, uit waarom hij in juni 2015 een motie indiende om het college te verzoeken een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van universitair onderwijs in de gemeente Haarlem. Daarna discussiëren de Raadsleden Smit (OPH) en de Raadt (CDA) voor – respectievelijk tegen – stander van de aankoop van de koepel door de gemeente Haarlem. Zijn hun verwachtingen uitgekomen, en hoe zouden zij nu beslist hebben?

Jan van Eeden leidt het debat en Henk Sloos zorgt voor de feiten.

Foto: door Melvinvk – Eigen werk, CC BY-SA 4.0,
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79748586