Laden Evenementen
Debat | dinsdag 20 okt 20:00 - 21:30

20 OKT ’20 – DEBATSERIE: HAARFIJN (1/3), (ONLINE EVENT)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dit eerste debat is omgezet naar een zoom meeting / online event – om hieraan deel te nemen stuur je een email naar: barbara@barbaravanbalen.nl

DEBATSERIE HAARFIJN

De Rooie Vrouwen van de PvdA Zuid Kennemerland en debat- en cultuurcentrum De Pletterij in Haarlem organiseren in de herfst van 2020 een debatcyclus van 3 debatten over verschillende aspecten van de positie van vrouwen.

  1. De economische positie, toegespitst op bijvoorbeeld de zegeningen van gratis kinderopvang / of basisinkomen voor economische onafhankelijkheid (20 OKT).
  2. De existentiële of persoonlijke positie, het gedachtengoed van de Beauvoir en wat we aan haar te danken hebben (17 NOV).
  3. De politieke positie, de zijkant van de macht (15 DEC).

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 20 oktober met een inleiding van Pearl Dykstra, hoogleraar empirische sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over de economische positie van vrouwen in Nederland in internationaal perspectief. Daarbij zal ze ook specifiek ingaan op (het belang van) kinderopvang. Dilia Leitner, Haarlems gemeenteraadslid voor D66, zal als referent de inzichten voorzien van een plaatselijk politieke context. De bijeenkomst zal worden geleid door Erica Bastiaans, voorzitter van de PvdA afdeling Zuid-Kennemerland.

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.