Laden Evenementen
Debat | dinsdag 20 okt 20:00 - 21:30

20 OKT ’20 – DEBATSERIE: HAARFIJN (1/3), OVER DE ECONOMISCHE POSITIE VAN DE VROUW

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
20 OKT - Debatserie: HAARFIJN (1/3), Positie vd vrouw -standaard
3,00
11 beschikbaar
20 OKT - Debatserie: HAARFIJN (1/3), Positie vd vrouw -vriend
2,00
11 beschikbaar
20 OKT - Debatserie: HAARFIJN (1/3), Positie vd vrouw -HlemPas
1,50
11 beschikbaar
20 OKT - Debatserie: HAARFIJN (1/3), Positie vd vrouw -jong <25jr
1,50
11 beschikbaar

DEBATSERIE HAARFIJN

De Rooie Vrouwen van de PvdA Zuid Kennemerland en debat- en cultuurcentrum De Pletterij in Haarlem organiseren in de herfst van 2020 een debatcyclus van 3 debatten over verschillende aspecten van de positie van vrouwen.

  1. De economische positie, toegespitst op bijvoorbeeld de zegeningen van gratis kinderopvang / of basisinkomen voor economische onafhankelijkheid (20 OKT).
  2. De existentiële of persoonlijke positie, het gedachtengoed van de Beauvoir en wat we aan haar te danken hebben (17 NOV).
  3. De politieke positie, de zijkant van de macht (15 DEC).

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 20 oktober met een inleiding van Pearl Dykstra, hoogleraar empirische sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over de economische positie van vrouwen in Nederland in internationaal perspectief. Daarbij zal ze ook specifiek ingaan op (het belang van) kinderopvang. Dilia Leitner, Haarlems gemeenteraadslid voor D66, zal als referent de inzichten voorzien van een plaatselijk politieke context. De bijeenkomst zal worden geleid door Erica Bastiaans, voorzitter van de PvdA afdeling Zuid-Kennemerland.