Laden Evenementen
muziek | maandag 20 sep 20:00 - 22:00

20 SEP ’21 – NIEUWE NOTEN: HEDENDAAGSE KAMERMUZIEK IN NEDERLAND (1/3)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

TESTEN VOOR TOEGANG
Voor dit evenement geldt momenteel dat er maximaal 45 bezoekers binnen kunnen. Reservering of ticket via de website is vereist, evenals tonen van vaccinatie app of negatieve testuitslag.

20x NIEUWE NOTEN

Onder de naam 20x Nieuwe Noten presenteert initiator Fie Schouten 20 concerten met hedendaagse kamermuziek in Nederland. De concerten Nieuwe Noten vinden plaats in Amsterdam, Eindhoven, Haarlem, Groningen en Eelde van 11 juni tot en met 19 december 2021. Drie van deze concerten vinden plaats in de Pletterij (20 september, 29 oktober en 29 november).

Fie Schouten over 20 x Nieuwe Noten [20XNN]
Elk concert bevat minstens één werk dat in de afgelopen vier jaar gecomponeerd is en nog niet of hooguit twee keer is uitgevoerd. “Daarom deed ik deze aanvraag bij Kickstart Cultuurfonds waarbij een pool van musici, die zich toeleggen op het uitvoeren van hedendaags gecomponeerde muziek, samen 20 x van zich laten horen van juni 2021 t/m december 2021. Op deze manier zijn er veel mensen ‘bediend’, de pool van uitvoerenden, de componisten wiens werk uiteindelijk uitgevoerd wordt, het nieuwsgierige publiek dat deze nieuwe geluiden live wil meemaken.”
Deze pool van musici is het netwerk van basklarinettist en artistiek leider Fie Schouten, de programmering maakte zij samen met Aspasia Nasopoulou.

1 ) MAANDAG 20 SEPTEMBER: DOUBLE BILL
Goska Isphording, clavecimbel & Katharina Gross, cello & spel

Goska Isphording
Claveciniste Goska Isphording is een van de meest opwindende performers in haar vakgebied. Gespecialiseerd in hedendaagse muziek op historische instrumenten, is zij niet alleen actief als solist en kamermusicus, maar presenteert zij ook het hedendaagse klavecimbel aan publiek en componisten over de hele wereld door middel van nauwe samenwerkingen, lezingen en masterclasses. Ze presenteert nieuw werk.
www.goskaisphording.com &  video met Goska

Katharina Gross
Project Vorsicht, Katharina! Jan van de Putte schrijft voor celliste Katharina Gross het avondvullende nieuwe solowerk “Vorsicht, Katharina!”. Het werk kent een lange opbouw en heeft een sterke emotionele lading. Het werk begint met een uitgebreid performancegedeelte; de eerste cellonoot is pas na 20 minuten te horen. Daarnaast wordt ook de stem van Katharina ingezet. Servische en Ethiopische muziek vormen inspiratiebronnen. Het langdurige musiceren in beide culturen, de indruk van tijdloosheid die daardoor ontstaat, de synchronisatie van spelen en zingen en verschillende versieringstechnieken: dit alles zijn aspecten uit de genoemde muziektradities die in het nieuwe werk van Jan van de Putte vloeien. Jan van de Putte over het nieuwe werk: „Een groot episch stuk, een soort symfonie waarin verschillende materialen zich ontwikkelen, elkaar penetreren, vermengen, transformeren. Een reis door veel werelden, ook ritueel soms.”
Trailer Vorsicht Katharina!  Beschrijving van haar project en Vorsicht Katharina! op CD

Dit concert is onderdeel van de nieuwe serie ’20 x Nieuwe Noten in kamermuzieksetting’ en wordt mede mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds.