Laden Evenementen
Debat | dinsdag 21 apr 15:30 - 16:00

21 APR ’20 – ONLINE DEBAT: VOEDSELBANK HAARLEM (1), HOE GAAT HET NU EN STRAKS?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

DEBAT 15.30- 16.00 uur, live ‘online’ vanuit de Pletterij

Op 2 dinsdagen (21 en 28 april) verzorgt de Pletterij een online-debat over hoe het de Voedselbank vergaat tijdens de Corona-crisis en hoe de toekomst er voor haar uitziet. Wat doet corona met de Voedselbank, wat is het bedrijfsmodel, welke rol kan informatie-technologie spelen en wat is de rol van de gemeente nu en in de toekomst.

Dinsdag 21 april wordt gesproken met een (ex-)client van de voedselbank, de bedrijfsleider (Anga Veldhuizen) en raadslid Ziggy Klazes (Groen Links). Gespreksleiding: Annemieke Windt.

De voedselbanken hebben in het afgelopen decennium 2 zaken bij elkaar gebracht:
A. een overschot aan voedsel bij levensmiddelen bedrijven als producten niet op tijd worden gekocht en bederf dreigt en
B. een tekort aan middelen bij mensen die in armoede verkeren. De voedselbanken zijn alle gevestigd op fysieke locaties.

Enkele weken geleden werd duidelijk dat een aantal voedselbanken problemen kregen met de bezetting, de aanlevering van voedsel, de verspreiding ervan en klanten die bang waren voor besmetting. Sommige voedselbanken zijn er toe overgegaan klanten een elektronische bon te verstrekken om voedsel op te halen bij de detailhandel.

De voedselbanken zijn in de afgelopen weken weer sterker in de belangstelling gekomen. Genoeg reden om aandacht te besteden aan de Voedselbank Haarlem.

Aan de hand van interviews en gesprek wordt een helder beeld geschetst van de Voedselbank Haarlem, de klanten, de vrijwilligers, de werkwijze van de voedselbank en de betekenis van het coronavirus voor de Voedselbank.

Ook wordt stil gestaan bij het bedrijfsmodel van de Voedselbank. Is een ander bedrijfsmodel mogelijk (hoe verhoudt IT zich daarmee, impliceert dat een andere rol van grote winkelbedrijven)? En welke rol zou de gemeente in de toekomst kunnen spelen? Wat zijn alternatieven voor de huidige praktijk?

Het meekijken met het debat via de website of YouTube is gratis maar het wordt op prijs gesteld als u een ticket aanschaft.
De standaard prijs voor het bijwonen van een Pletterij Debat is € 3,- (het toevoegen van een donatie is mogelijk).