Laden Evenementen
Debat | dinsdag 21 feb 20:00 - 22:00

21 FEB ’23 – DAK- EN THUISLOZENZORG: VAN OPVANG NAAR HERSTEL (EXTERNE ORGANISATOR)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
21 FEB - Debat: van zorg naar herstel
3,00
60 beschikbaar

Stichting SteunPunt is opgericht ter ondersteuning van dak- en thuisloze mensen. Vanuit ervaring in de opvang en vanuit de kennis van hoe het zou horen te gaan biedt zij onafhankelijke ondersteuning.

De zorg is geen hotel maar een plek voor herstel

Vanuit onze ervaring merken wij dat mensen te veel blijven hangen in de opvang en dat, ondanks dat de kwaliteit in de zorg soms niet goed genoeg is, er ook een verantwoording bij de cliënt zelf ligt. Door middel van een informatie/debatavond willen wij de cliënt en de zorgprofessional tips en trucs geven om de koe bij de horens te pakken en niet de schuld alleen bij een ander neer te leggen.
Deze avond is bedoeld als aandachtspunt voor alle partijen.

Het voorlopige programma:
Korte uitleg waarom deze avond, uitleg gesprekspunten.

Onderwerpen

  • Trajectplan, zonder trajectplan geen herstel. Met wie? Zorgprofessional
  • Wellness Recovery Action Plan (Wrap) Met wie? Uitleg door herstelbureau HVO-Querido
  • Financiën, krijg weer grip op jouw geld Met wie? Onder andere Terry van Loenen Martinet, Beschermingsbewindvoerder bij Beaufin Bewind
  • Housing First, hoe wil je wonen? En welke voorwaarden stelt Haarlem? Met wie? Linda Ramak, ketenregiseur complexe casuïstiek Gemeente Haarlem
  • Rechten van de mens, Wat als je niet wordt geholpen? Met wie? Meester Sprakel (Sprakel Advocatuur is een klein advocatenkantoor in Haarlem dat zich richt op mensen die weinig geld hebben en moeite hebben om hun recht te krijgen of te behouden)

 

Stichting Steunpunt Haarlem

Stichting Steunpunt
Freddie Oversteegenstraat 313
2033 MV  Haarlem

info@stichtingsteunpunt.nl