Laden Evenementen
Docu | zaterdag 21 mei 20:00 - 22:00

21 MEI ’22 – FILM: WALKING IN THE OPPOSITE DIRECTION

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

WALKING IN THE OPPOSITE DIRECTION is een film over de tragische strijd van zanger en songwriter Adrian Borland. Op de IDFA 2016 ging de documentaire in wereldpremière en maakt filmmaker Marc Waltman met “Walking in the Opposite Direction” zijn debuut in de categorie lange films.

“Moving, affecting, painful, beautiful, honest and truthful. This is a wonderful film. The tragedy of Adrian’s battle with himself and his disease balanced with his joy and love of life and his creativity. It’s irrelevant whether you know of Adrian or The Sound or not. This is the universal story of the razor’s edge that so many artists walk between heaven and hell. (Wally Brill, Music Producer, October 2016)”.

Adrian Borland heeft rond 1990 een tijd in Haarlem gewoond en gelogeerd. Veel muzikanten in Haarlem hebben in die tijd met gewerkt en velen kennen hem nog uit het uitgaanscircuit.

Met na de film een Q&A o.l.v. muziekjournalist Peter Bruyn. Forum: Peter Stufkens, Marco de Lange en Marc Waltman en daarna een optreden van Mark Ritsema.

SYNOPSIS
Veel mensen over de hele wereld halen herkenning, troost en hoop uit de nummers van Adrian Borland. De zanger/songwriter zelf lijdt aan zware depressies en vecht een constante innerlijke strijd. Medicatie zorgt voor rust, maar blokt tegelijkertijd zijn emotie en creativiteit om te schrijven. Dit is voor Adrian onacceptabel, ook al betaalt hij hiervoor een hoge prijs. Adrian’s keuze: “Walking in the Opposite Direction.

Year: 2016 | Length: 96 minutes | Languages: English, Dutch | Countries of production: UK, the Netherlands and US | Shooting format: Betacam SP, HD, 4k | Screening format: DCP Screening | ratio: 16:9| Frame rate: 25fps | Sound: Stereo | Producer: Jean-Paul van Mierloo.

PETER STUFKENS
Beeldend kunstenaar, popmuzikant en psychiatrisch verpleegkundige. Speelde onder meer in Honger, Young Hamlets en The Bin. Tegenwoordig actief als singer/songwriter soms met met band en soms zonder. Werkt als manusje van alles bij de Haarlemse Vishal. Deed daar vorige maand nog mee als exposant met de expo ‘WASSTRAAT’, succesvolle tentoonstelling die meer dan 13.000 bezoekers trok. Werkt veel met verf maar sinds kort volledig digitaal. Organiseert tevens VISFEST, festival voor grensoverschrijdende muziek, samen met Wim Dekker en Arthur Kempenaar. Meer info op www.peterstufkens.nl

MARK RITSEMA
Sinds de jaren 80 is zanger, gitarist, songwriter, schrijver en journalist Mark Ritsema frontman van Spasmodique, de legendarische Rotterdamse underground band die nog steeds actief is. Zo verscheen hun laatste album Six in 2016, gevolgd door een uitgebreid tournee.

Daarnaast is hij singer-songwriter en speelt hij met uiteenlopende acts als het Europese folkduo Polar Twins, de jaren 80 postpunkband Minny Pops en Mecano Un-Ltd en de door hemzelf geïnitieerde jazzband Roxy Jazz Music.

Dit jaar verschijnt het overzichtsalbum Day Is Done van Raskolnikov, de groep waar hij in de jaren nul drie albums mee uitbracht.

Als solo-artiest doet Ritsema een greep uit de vele nummers die hij schreef voor zijn bands, naast solomateriaal dat hij onder andere uitbracht als Nightporter. Alles even rauw als intens uitgevoerd met slechts stem en gitaar.

Recent zong hij The Sound materiaal met de band Heads & Hearts rond de The Sound drummer Mike Dudley.

CAPSLOCKED Session (opgenomen bij Ritsema thuis tijdens lockdown): https://www.facebook.com/watch/?v=340400370693758

www.markritsema.nl

https://www.youtube.com/watch?v=6_GxTBJpAjQ