Laden Evenementen
Debat | woensdag 21 okt 20:00 - 21:30

21 OKT ’20 – PVDA DEBAT: UITGEWOOND IN KENNEMERLAND -externe organisator-

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

DE WOONCRISIS

De peperdure woningen en ellenlange wachttijden in Zuid-Kennemerland zorgen ervoor dat jongeren langer thuis wonen, vaker te duur wonen, vaker de regio worden uitgedrukt en dat steeds meer jongeren dakloos raken. De wooncrisis wordt door niemand meer als probleem ontkent, maar de oplossingen worden betwist en zijn tot nu toe onvoldoende.

SNEL BOUWEN, MAAR WAT DAN?
We weten dat de woningbouw een impuls moet krijgen. Wethouder ruimtelijke ordening Floor Roduner (PvdA) vertelt hoe de gemeente Haarlem de bouw van betaalbare woningen aanjaagt. Ligt de oplossing in hogere leennormen en startersleningen? Nic Vrieselaar (Rabobank) vertelt over prijsopdrijving en de risico’s van hoge hypotheekschulden en de situatie op de woningmarkt door de coronacrisis. Dan liever huren? Dylan Rietveld (1828) vertelt over twee bouwprojecten voor jongeren in Haarlem en in Bloemendaal. José Woldberg (Elan Wonen) vertelt over bouwprojecten van de woningcorporatie en over woningdelen voor jonge woningzoekenden in Haarlem en Heemstede.

RECHT OP EEN BETAALBARE WONING
Regionaal en lokaal kunnen we een belangrijk verschil maken, maar er is meer nodig. Starters moeten hun recht op betaalbare huisvesting daarom opeisen. We laten zien wat er op een aantal plekken al gebeurt, zoals in Zandvoort. Stan Peters (Jonge Socialisten) vertelt over de Uitgewoond-petitie en de acties in studentensteden.

TICKETS: 
Dit is een grotendeels online event (via Live Stream) en zal worden uitgezonden via YouTube, Facebook en de website van de Pletterij.
Het is ook mogelijk het debat bij de wonen in de theaterzaal van de Pletterij.