Laden Evenementen
Film | woensdag 22 mei 14:00 - 16:30

22 mei Mahamoelia Beelden van Borneo en Sumatra 1925-1928 regie Iep Ochse

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

In juni 1929 keerde Polygoon-operateur Iep Ochse na vier jaar terug uit Nederlands Indië met veertig kilometer filmmateriaal. De montage resulteerde in de zogenaamde Mahacyclus. Maha is Sanskriet en betekent hoogste, beste, edelste en uitnemendste.

Mahamoelia is het tweede deel van de Mahacyclus. In de film zitten spectaculaire beelden van onder meer een ceremoniële bijzetting van kistjes met beenderen van gestorven Dajakkers, een jacht op mensen rovende krokodillen, de vaart per prauw in een woest bruisend pijlsnel stromende rivier, een medicijnman die een regendans en een offerdans uitvoert, een treinreis door een overweldigend mooi landschap door de Padangse bovenlanden. Ook Fort de Cock wordt bezocht waar o.a. het beroemde Karbouwengat en de kloof van Harau gefilmd werden. Het wordt dan ook genieten met deze prachtige film.