Laden Evenementen
muziek | maandag 22 okt 20:30 - 22:30

22 oktober Mäläskä (Try Out)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Mäläskä – “Elektronische muziek die je meevoert op een virtuele ruimtereis”

Mäläskä (spreek uit: mèlèskè) is een improvisatie-duo, bestaande uit Remy Stroomer (toetsen & sequencing) en Petter Janse (gitaar & sequencing). De muziek van Mäläskä is een cross-over van verschillende elektronische en experimentele stromingen. Alle muziek wordt geïmproviseerd. Hierdoor is geen optreden hetzelfde. De muzikale output varieert van stuwende kosmische rock tot ambiente soundscapes. Inspiratiebronnen zijn de Duitse progressieve muziek uit het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw (Klaus Schulze, Ash Ra Tempel,Tangerine Dream, Popol Vuh), en de composities van Brian Eno en Philip Glass.

Het concert van Mäläskä in de Pletterij is een try-out voor hun optreden als voorprogramma van Acid Mothers Temple op 23 oktober in het Patronaat. De band is overigens geen onbekende in de Pletterij: op 29 juni 2016 stonden zij hier ook  al voor de presentatie van hun album “Uncle Jim’s Cidney Factory”. 

De CD-release van een selectie uit 3 improvisatiesessies, leidde tot een aantal succesvolle tours in Nederland, Duitsland en Engeland. De pers over dit album:
“”Uncle Jim’s Cidney Factory” is een van die albums die niemand verwachtte en een blijvende indruk achterlaat”
“Mäläskä heeft een prima album afgeleverd met veel afwisseling, spanning en ontspanning.”
 “Een zeer veelbelovend project waarmee Mäläskä een niet te missen visitekaartje afgeeft”
 “Om maar direct met de spaceshuttle de dampkring binnen te vallen: Met het album Uncle Jim’s Cidney Factory heeft de groep Mäläska een prachtalbum afgeleverd. Heerlijke elektronische muziek die je meevoert op een virtuele ruimtereis.”