Laden Evenementen
muziek | dinsdag 23 apr 20:30 - 22:30

23 april Monsieur Doumani

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Het jonge trio Monsieur Doumani werd in 2014 genomineerd als ‘beste nieuwkomer’ voor de prestigieuze Songlines Music Awards. Ook hun album Sikoses werd internationaal geprezen. En terecht, want de band maakt wel hele originele arrangementen gebaseerd op Cypriotische volksmuziek. Ze verrijken de prachtige traditionele liederen met moderne  ritmes en melodieën. Ze zijn razend populair op Cyprus, niet alleen door de muziek, maar ook door hun kritische teksten over corruptie en de financiële crisis.Nieuwe composities met invloeden van balkan, blues en rock tegen een achtergrond van Cypriotische volksmuziek, dat is Monsieur Doumani! Dit trio uit Cyprus maakt frisse, funky groovende muziek waar je heel goed op kan dansen. Dit in combinatie met onverwachte stops, ritmewisselingen en het gebruik van typisch Griekse instrumenten maken het een  innovatief en fris geheel. Monsieur Doumani is in Cyprus razend populair vanwege de combinatie van de dansbare bijna feestmuziek met politiek kritische teksten. Het jonge trio Monsieur Doumani werd in 2014 genomineerd als ‘beste nieuwkomer’ voor de prestigieuze Songlines Music Awards. Ook hun album Sikoses werd internationaal geprezen. En terecht, want de band maakt wel hele originele arrangementen gebaseerd op Cypriotische volksmuziek. Ze verrijken de prachtige traditionele liederen met moderne  ritmes en melodieën.

In 2018 kwam hun derde album uit dat veel internationale aandacht kreeg en op nummer 1 stond in de Transglobal World Music Chart.

Monsieur Doumani bestaat uit Antoniou (tzouras), Angelos Ionas (gitaar) en Demetris Yiasemides (trombone, fluit).
We Are Public heeft dit concert geselecteerd. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

uit de pers

★★★★★ fRoots

★★★★★ Global Sounds

★★★★ The Guardian “Greek folk styles updated with a slice of fun.”

★★★★ Songlines

Heaven 8+ “De combinatie van driestemmige folkvocalen, tzouras, trombone en gitaar, en dat dan weer elektro-akoestisch gemanipuleerd, is bepaald origineel en geeft een modernistische tint aan wat in basis traditionele Cypriotische muziek is.”