Laden Evenementen
muziek | zondag 24 apr 16:00 - 18:00

24 APR ’22 – JAZZX: JIA XIA TRIO, ft. CELLISTE XIAOJIA XU (LIVE & LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Jia Xia is een van de eerste Chinese musici met een Amerikaanse jazz opleiding (Eastman school of music, New York). Jia Xia is van oorsprong klassiek geschoolde pianist met een staat van dienst in China. De ‘dubbele achtergrond’ van jazz en klassiek is goed in zijn muziek te horen. Zijn repertoire is bij uitstek ‘cross border’. Een combinatie van spontane improvisatie, minimalistische invloeden en Aziatische folklore. Eenvoud en transparantie is Jia Xia’s uitgangspunt.

Nieuw repertoire speciaal gearrangeerd voor gastoptreden van celliste Xiaojia Xu.

Jia Xia – piano en composities
Matteo Mazzù – electric bas
Aurel Violas – drums
Speciale gast: Xiaojia Xu – Cello

Jia Xia is even more impressive, reeling off piano improvisations that are soulful, harmonically forward and marked by painterly restraint. In my notebook I scribble a snap judgment: “Any scene would be lucky to have him.”.”

In 2019 bracht Xia Jia te samen met saxofonist Nathaniel Gao “Convergence,” uit, een album met eigen composities.

LIVE-STREAM
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream.