Laden Evenementen
muziek | vrijdag 24 jan 20:30 - 22:30

24 JAN ’20 – CONCERT: MARTINA VERHOEVEN, KRIS VANDERSTRAETEN & DIRK SERRIES

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Op deze vrijdag 24 januari een uniek trio. Volledig gestoeld op de vrije improvisatie zoals in de Britse scene van de jaren zeventig en tachtig, is dit trio te gast ter promotie van hun debuut album ‘Impetus’ op het A New Wave Of Jazz label.

Dirk Serries en Martina Verhoeven waren natuurlijk al eerder te gast en ze zijn beiden bijzonder actief, maar dit trio is wel het neusje van de zalm. Volledig compatibel in de abstracte improvisatie taal van hen beiden is Kris Vanderstraeten, een uitzonderlijk percussionist en klankkunstenaar die met zijn home-made drumstel enorm intuïtief en origineel creëert.

Kris Vanderstraeten; één van de best bewaarde geheimen van de Belgische improvisatie. Sinds de jaren zeventig gaat hij aan de slag met zijn unieke set-up en uiteenlopende samenwerkingen: het trio Sureau en een duo met Timo Van Luijk. Vanderstraeten speelt niet volgens de regels, hij probeert ze compleet te verleggen. Zijn drumkit is niet zomaar een instrument; het is een geluidsgenerator om het maximale potentieel van textuur, dynamiek en ruimte te verkennen.

Martina Verhoeven is fotografe bekend van haar abstracte organische fotografie waarin ze zich al meer dan 15 jaar verdiept, maar eveneens om haar album hoezen. Als muzikante heeft ze zich door de jaren heen gefocust op de elektrische bas met 3 Seconds Of Air en op de contrabas in meerdere groepsformaties met oa. Colin Webster, John Dikeman, Andrew Lisle. Martina blijkt ook haar eigen grenzen te verleggen door zich nu te focussen op de piano. Recentelijk bracht het Italiaanse Silentes haar eerste fotoboek/solo piano album ‘Gratitude’, uit.

DIRK SERRIES is niet de doorsnee improvisator. Meesterlijk in structuren heeft hij zijn technieken weten te perfectioneren over de laatste 30 jaar, in het eerder abstracte en geluidsbewuste luik van de experimentele muziekscene. Nu volledig afgestript, spreekt hij met zijn gitaar een naakte taal die opgebouwd is uit introverte frasering, pointillisme, bewuste manipulatie tot de incidenteel energieke en snelle uitbarstingen, uitermate beïnvloed door de improvisatie technieken van Derek Bailey.

Dirk Serries is ook de artistieke drijfveer achter het New Wave Of Jazz label, bekend om hun gelimiteerde uitgaven op vinyl, cassette en cd.

Dit concert is geselecteerd door We Are Public.
Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.