Laden Evenementen
Debat | dinsdag 24 mei 20:00 - 22:00

24 MEI ’22 – DEBAT: ISRAELISCHE APARTHEID EN HAARLEM ALS ‘APARTHEIDSVRIJE ZONE?’ – externe organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het Breed Platform Palestina Haarlem organiseert op dinsdag 24 mei in De Pletterij een debatavond n.a.v. het rapport van Amnesty International over Israël als apartheidsstaat. Jonathan Huseman van Amnesty International licht het rapport toe. Vervolgens komt de organisatie Palestina Solidariteit uit België aan het woord, waar ze al enige tijd invulling geven aan Apartheidsvrije Zones (AVZ) als actievorm, waarbij allerlei instellingen, maar ook b.v. gemeentes zichzelf apartheidsvrij kunnen verklaren, zoals dat vroeger al eens aan de orde was rond de apartheid in Zuid-Afrika.

De Vlaamse gemeente Zelzate heeft deze stap gezet en per video volgt een bijdrage van een schepen (wethouder) van die gemeente, hoe ze dat aangepakt hebben. Verder praat Nicole Hollenberg, voorzitter van BDS-Nederland mee in een forum, waarbij ingegaan wordt op vragen vanuit de zaal en door Lyra Tilder (van BIJ1), de debatleider van die avond.